23. Μαρτίου 2019

O Nότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για εξισωτική και παράνομες Ελληνοποιήσεις αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα φλέγοντα ζητήματα της εξισωτικής και των παρανόμων Ελληνοποιήσεων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων έθεσε μιλώντας την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για τις πολιτικές συνοχής στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της ΕΕ.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «οι αγροτικές, οι ορεινές και οι απομακρυσμένες περιοχές πρέπει οπωσδήποτε να στηριχθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση με κονδύλια τόσο σε επίπεδο πολιτικής συνοχής όσο και με κονδύλια για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Βεβαίως πρέπει να ληφθούν υπόψη ειδικοί παράγοντες οι οποίοι θα βοηθήσουν να υπάρξει ένας λειτουργικός ορισμός του τι σημαίνει ορεινή περιοχή γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περιοχές όπου χρειάζεται να ληφθεί υπόψη ο μεγάλος περιορισμός της χρήσης γης λόγω της κλίσης του εδάφους αλλά και του υψομέτρου, να ληφθεί υπόψιν η παραγωγικότητα, να ληφθούν υπόψιν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε: «Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει μια λύση στο θέμα της εξισωτικής που δίνεται στην Ελλάδα διότι από το 2016 και μετά έχει μειωθεί κατά 50%, μάλιστα η διαδικασία που εφαρμόζει η Ελληνική κυβέρνηση στην οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς οδηγεί σε περιορισμό της εξισωτικής και είναι κάτι που αντίκειται σε αυτό που θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Να λάβουμε υπόψιν επίσης το κόστος παραγωγής, το ακριβό αγροτικό πετρέλαιο που υπάρχει στην Ελλάδα, η έλλειψη αγροτικών πιστώσεων, η έλλειψη κατάρτισης και εκπαίδευσης και κυρίως το πρόβλημα με τις Eλληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων και Eλληνοποιήσεις κτηνοτροφικών προϊόντων είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να λάβει μέτρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά και η Eλληνική κυβέρνηση».

«Απαιτούνται  λοιπόν παρεμβάσεις συγκεκριμένες για να στηρίξουμε τις ορεινές περιοχές, να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους μας, να στηρίξουμε τους αγρότες μας», κατέληξε ο Νότης Μαριάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες