26. Αυγούστου 2019

Τα γεωργικά μηχανήματα στην Ελλάδα αποτελούν το κυριότερο μειονέκτημα

Κατακόρυφη μείωση στην αγορά σύγχρονου εξοπλισμού και ειδικότερα γεωργικών ελκυστήρων. Χαμηλό το επίπεδο εκμηχάνισης της ελληνικής γεωργίας.

Αποτελεί ίσως το σημαντικότερο συγκριτικό-ανταγωνιστικό μειονέκτημα για την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροτικό τομέα στη χώρα μας.

Ο απαρχαιωμένος στην πλειοψηφία του εξοπλισμός και η ουσιαστική άρνηση της πολιτείας να αναγνωρίσει και σοβαρά να ασχοληθεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, δεν ευθύνεται μόνο για το γεγονός ότι εξ ορισμού ο Έλληνας αγρότης βρίσκεται σε δυσμενή θέση έναντι των συναδέλφων του ανταγωνιστών άλλων ευρωπαϊκών και μη κρατών.

Είναι ο ανασχετικός παράγοντας κάθε προσπάθειας εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του κλάδου.

Αν, μάλιστα, εστιάσουμε στους ελκυστήρες, στα τρακτέρ της δεκαετίας του 70 και του 80, με τα οποία προσπαθούν πολλές εκατοντάδες ή και χιλιάδες παραγωγοί να κάνουν τη δουλειά τους, θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι, συν τοις άλλοις, αυτός ο τόσο πεπαλαιωμένος και ξεπερασμένος πια εξοπλισμός, οδηγεί συχνά ακόμη και σε ατυχήματα, ενίοτε και θανατηφόρα.

Το neapaseges.gr απευθύνθηκε στο Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), προκειμένου να συλλέξει στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1945 και είναι ένας από τους παλαιότερους Συνδέσμους που υπάρχουν στην Ελλάδα. Αριθμεί περισσότερα από 50 μέλη-εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή, εμπορία ή αντιπροσώπευση γεωργικών, κτηνοτροφικών, δασικών και γενικώς μηχανημάτων και εξοπλισμού του ευρύτερου πρωτογενούς τομέα.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

  • ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΜΗΧΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
  • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ- ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ /ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ
  • ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
  • ΈΛΛΕΙΨΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Σύνοψη Μελέτης ΙΟΒΕ «Αγροτικά Μηχανήματα & Ανταγωνιστικότητα του Πρωτογενούς Τομέα» (Μάρτιος 2011)

 

Πηγή: neapaseges.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Τελευταία Νέα

5 Σεπτεμβρίου 2017


Newsletter


Κατηγορίες