26. Ιουνίου 2019

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας στηρίζει τον πρωτογενή τομέα

Η επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία του «Οργανισμού Διαχείρισης Περιουσίας» του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που εδώ και έξι μήνες βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας ως σχέδιο Π.Δ. για έλεγχο νομιμότητας και υπογραφή, και η περαιτέρω προσπάθεια σύνδεσης της δραστηριότητας του ιδρύματος με την πρωτογενή παραγωγή και τη συνεύρεση παραγωγικών φορέων με νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο ίδρυμά και αυξάνουν την προστιθέμενη αξία, είναι οι βασικές προτεραιότητες του νέου πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Ξενοφώντα Σπηλιώτη.

Αναμφίβολα ο πρωτογενής τομέας παίζει σημαντικό ρόλο στη δυναμική του Ιδρύματος και ο πρώτος πρύτανης του ΤΕΙ Παναγιώτης Γούλας επιχείρησε να τον αναδείξει, αξιοποιώντας τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, εκμεταλλευόμενος ταυτόχρονα και το αξιόλογο προσωπικό του Ιδρύματος. Το προσωπικό στοίχημα του κ.Σπηλιώτη είναι να ανεβάσει επίπεδο το ΤΕΙ Θεσσαλίας στον αγροτικό τομέα, αναβαθμίζοντας των παρεχομένων με τον πρωτογενή τομέα εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και για την επικείμενη αναβάθμιση της Αβερωφείου Σχολής.

Ο κ. Σπηλιώτης έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε έγκριτα Διεθνή Περιοδικά και Πρακτικά Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων με κριτές. Για το επιστημονικό έργο υπάρχουν περισσότερες από 100 αναφορές από καταξιωμένους ερευνητές.

Πηγή: eleftheria.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες