26. Ιουνίου 2019

1η Ελληνική Αγροδιατροφική Ημερίδα στην Κίνα!

Στην τοποθέτηση κινεζικών κεφαλαίων για την υλοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας, που αφορούν μεταξύ άλλων και τον Αγροδιατροφικό Τομέα, αποσκοπεί η ημερίδα με τίτλο «1st GREEK INVESTMENT FORUM» που θα διεξαχθεί, στις 11 Δεκεμβρίου 2017, σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, στο Σιάν. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ημερίδας θα αποτελέσουν την αρχή για την επίσκεψη Κινέζων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, μετά από έξι μήνες, στο πλαίσιο μίας δυναμικής συζήτησης για επενδύσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, που μπορούν να χρηματοδοτήσουν κινέζικα κεφάλαια στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση διεξάγεται -από ελληνικής πλευράς – από την BELT AND ROAD ASSOCIATES, από κοινού με την με την China Association for International Economic Cooperation (CAFIEC), έναν οργανισμό του υπουργείου Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και με την τοπική κυβέρνηση του Σιάν.

Η CAFIEC, υπηρεσία του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, ειδικεύεται στις επενδύσεις στο εξωτερικό και τα 1.000 μέλη της επενδύουν συστηματικά στις χώρες του Δρόμου του Μεταξιού. Έχει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων. Πρόσφατα έχει οργανώσει ανάλογες συναντήσεις Κινέζων επενδυτών σε Καναδά, Ρωσία, Ταϊλάνδη, Αίγυπτο, Πακιστάν, Σρι Λάνκα, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Μαλδίβες, Περού, Χιλή, Βραζιλία, Μεξικό και Γουινέα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν κυβερνητικά στελέχη και από τις δύο χώρες αλλά και 200-250 εκπρόσωποι επενδυτικών επιχειρήσεων της Κίνας, που επενδύουν συστηματικά στο εξωτερικό. Γι’ αυτό και από τους διοργανωτές σημειώνεται με έμφαση ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διεξαχθούν σειρά από ομιλίες αναφορικά με την Ελλάδα, ως τόπο επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς και σειρά παρουσιάσεων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, που παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον για τους ξένους επενδυτές όπως:

  • Ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιας Περιουσίας
  • Τουρισμός και αγορά Ακινήτων
  • Υποδομές, Ενέργεια, Ορυκτός Πλούτος
  • Τραπεζικός Τομέας
  • Μεταφορές και Logistics
  • Φαρμακευτική Βιομηχανία
  • Αγροδιατροφικός Τομέας
  • Πρόγραμμα παροχής άδειας παραμονής GOLDEN VISA
  • Καινοτομία, Τεχνολογία, Ηλεκτρονικό Εμπόριο
  • Παρουσίαση Ελληνικού Χρηματιστηρίου και επιλεγμένων Εισηγμένων εταιρειών

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον επίσημα την Πύλη Εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη, στα πλαίσια του θαλάσσιου δρόμου του Μεταξιού, ενώ Ελλάδα και Κίνα υπέγραψαν τον Μάιο του 2017 τριετές action plan με σκοπό την προώθηση των επενδύσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.

Ο δρόμος του μεταξιού

Οι ενέργειες των τελευταίων δύο ετών ανάμεσα στις δυο χώρες έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για την αύξηση των διμερών οικονομικών σχέσεων ενώ, επιπρόσθετα, η πρωτοβουλία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας One Belt One Road, γνωστή και ως «Δρόμος Του Μεταξιού», που αφορά στην επένδυση 150 δισ. δολαρίων ετησίως στο εξωτερικό, για τα επόμενα πέντε χρόνια, στις 65 χώρες του Δρόμου του Μεταξιού, δίνει νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις.

Με πληθυσμό σχεδόν 10.000.000 κατοίκων, η πόλη του Σιάν είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας. Οι δεσμοί της με την Ελλάδα στενοί, καθώς είναι αδελφή πόλη με την Αθήνα και την Καλαμάτα.

Η Επαρχία Σαανσί, εκτός από την ιστορικότερη επαρχία της Κίνας, είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομικά περιοχές. Με ετήσιο ΑΕΠ σχεδόν 280 δισ. δολαρίων, βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από το ΑΕΠ του Πεκίνου (330 δισ. δολάρια) και της Σαγκάης (360 δισ. δολάρια).

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες