26. Ιουνίου 2019

Συζήτηση για τη Γεωργία Ακριβείας στη Νίκαια Λάρισας

Συζήτηση σχετικά με τη Γεωργία Ακριβείας πραγματοποιήθηκε χθες στη Νίκαια Λάρισας, στο πλαίσιο της 2ης Ημερίδας Καινοτομίας, η οποία εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό πρόγραμμα Smart-AKIS, Horizon 2020.

Το πρόγραμμα αυτό παρουσίασε ο κ. Σπύρος Φούντας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Θάνος Μπαλαφούτης μίλησε για την πλατφόρμα Τεχνολογιών Έξυπνης Γεωργίας.

Smart-AKIS

Το Smart AKIS είναι ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο που επιχειρεί να ενσωματώσει τεχνολογίες και λύσεις έξυπνης γεωργίας μεταξύ της κοινότητας των γεωργών στην Ευρώπη και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των επαγγελματιών και των ερευνητών για τον εντοπισμό νέων λύσεων έξυπνης γεωργίας που να ταιριάζουν στις ανάγκες των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Η υιοθέτηση των Τεχνολογιών Έξυπνης Γεωργίας επιτρέπει την αύξηση της αειφορίας, την αποδοτικότητα των πόρων και την απόδοση της γεωργικής παραγωγής. Ωστόσο, μια σειρά από τεχνολογικούς, κοινωνικούς, κανονιστικούς και οικονομικούς παράγοντες έχουν παρεμποδίσει την ευρεία υιοθέτηση των τεχνολογιών αυτών, τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Μεταξύ αυτών των παραγόντων, το χάσμα μεταξύ των αναγκών, ενδιαφερόντων και προσδοκιών της ερευνητικής και γεωργικής κοινότητας έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη χαμηλή υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών, εμποδίζοντας την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους για μια πιο παραγωγική, αποδοτική αξιοποίηση των πόρων που μεταφράζεται σε μια πιο βιώσιμη γεωργία στην ΕΕ.

 

 

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες