26. Ιουνίου 2019

Αυξημένη στο 8,5% η παρακράτηση από την Βασική Ενίσχυση

26 Οκτωβρίου 20170

Μία οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης, όταν μπήκαν στους λογαριασμούς τους για να δουν τα ποσά που τους πιστώθηκαν. Πέρα από τις παρακρατήσεις για τον ΕΛΓΑ και τους τυχόν συμψηφισμούς από ΑΔΑ (καλλιεργητικά δάνεια) είσδαν και μία παρακράτηση της τάξης του 8,5%, έναντι του 4,5% που ίσχυε μέχρι πέρυσι.

Αυτή η παρακράτηση έχει ως εξής, όπως μας εξήγησε στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο γεωπόνος Ντίνος Μπλιάτσος:

“Το 4,5% όπως μέχρι πέρυσι αφορά το εθνικό απόθεμα που πηγαίνει στους νεοεισερχόμενους. Ένα ποσοστό 3% πηγαίνει για να δημιουργηθεί αποθεματικό για τα νεά προϊόντα που θα έχουν συνδεδεμέμη ενίσχυση και αυτά είναι τα μήλα, τα αμύγδαλα, καρύδια, φυστίκια Αιγίνης και η σηροτροφία (μεταξοσκώληκες). Τέλος ένα ποσοστό 1% αφορά περυσινά λογιστικά λάθη. Έτσι το σύνολο της παρκράτησης ανέρχεται στο 8.5%, που σημαίνει ότι αν κάποιος ανέμενε 10.000 ευρώ ενίσχυση θα λάβει 9.150 ευρώ.

Φυσικά ισχύει το ακατάσχετο των 1250 ευρώ, απλά σε όσους βγαίνει μικρότερο ποσό, αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι ο ΕΛΓΑ μπαίνει τελευταίος και εισπράττει την ισφορά. Έτσι εξηγείται και η απορία παραγωγού πως από τα 3500 ευρώ που ανέμενε ενίσχυση του απέμειναν μετά την ηλεκτρονική κατάσχεση από την εφορία, μόλις 710 ευρώ…

Η αγανάχτησητων αγροτών είναι δικαιολογημένη για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν ότι φέτος θα είναι αυξημένη η παρακράτηση, αντί του 4,5% στο 8,5% και πολλοί είχαν υπολογίσει και το τελευταίο ευρώ για διάφορες υποχρεώσεις…”

Πηγή: thessaliatv.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες