26. Ιουνίου 2019

Πιστοποίηση για τους συλλέκτες μανιταριών!

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία πιστοποίησης των συλλεκτών μανιταριών στην Ελλάδα. Οι υπογραφές με το νομικό τμήμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για να απελευθερωθεί το κονδύλι 12.000 ευρώ και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες είναι θέμα ημερών. Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών, Νίκος Ράμμος. Το πρότζεκτ αυτό γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader.

Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση των εκπαιδευόμενων συλλεκτών μανιταριών, ενώ τα σχετικά μαθήματα πιθανότατα να γίνονται στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ακόμα υπάρχουν αρκετά ζητήματα που μένει να διευθετηθούν, αλλά όλα έχουν δρομολογηθεί. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το επιμελητήριο Γρεβενών αποτελεί το πρώτο που προχωρά σε πιστοποίηση επαγγέλματος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και σε άλλους αντίστοιχους φορείς», επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Μανιταροσυλλεκτών στα Γρεβενά, γεγονός που απάντησε στο κενό νομοθετικού περιεχομένου στο θέμα της πιστοποίησης των συλλεκτών μανιταριών, με έμφαση στην ποιότητα και στην ασφάλεια των καταναλωτών. Η προγραμματική σύμβαση αναφέρεται στη δημιουργία σχήματος για εκπαίδευση και πιστοποίηση συλλεκτών αυτοφυών μανιταριών από τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία, έτσι ώστε όσοι ασχολούνται με τη συλλογή μανιταριών να έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν βεβαίωση συλλέκτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη διαδικασία συμμετέχουν με την γνώση τους στα θέματα οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδας, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις. Τα είδη μανιταριών στην Ελλάδα υπερβαίνουν τα 2.600 και φυτρώνουν σε δάση, ρέματα, λιβάδια, όπως και στις αυλές των σπιτιών, ενώ από αυτά 100 είναι τα μεγάλα και νόστιμα, που συλλέγονται, και 15 είδη τα πιο συνήθη στην κατανάλωση.

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες