26. Ιουνίου 2019

Φεστι­βάλ Γευσιγνωσίας «Τα δώρα της γης» στη Σκήτη Αγιάς

(Του Νίκου Γουργιώτη)

Τον μόχθο των παραγωγών της περιοχής, και ειδικότερα των κα­στανοπαραγωγών, τιμά, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στη Σκήτη Αγιάς, ο Περι­βαλλοντι­κός Μορ­φωτικός Σύλλο­γος Σκήτης και Αγιοκάμπου που, σε συνερ­γασία με την Τοπική Κοινότητα Σκήτης, τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνει την αγροτου­ριστική, πολιτι­στική καστανογιορτή «Τα δώρα της γης», πλαισιωμένη με Φεστι­βάλ Γευσιγνωσίας και πληθώρα ποικίλων εκδηλώσεων.

Η εν λόγω γιορτή αποτελεί πλέον θεσμό για τον νομό Λάρισας, αφού πέραν της δεκατετράχρονης πορείας της, παίρνει από χρόνο σε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και προσελκύει όλο και περισσό­τερους επισκέπτες. Στόχος της είναι η παρουσί­αση, προβολή και προώ­θηση των εκλεκτών προϊόντων του τόπου, όπως το κάστανα, τα μήλα, τα αχλάδια και οι ελιές, καθώς και η ανά­πτυξη εμπορικών και επαγγελματι­κών σχέσεων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού, όπου θα υπάρχει με­γάλη έκθεση αγρο­τικών προϊόντων και παραδοσιακών εδεσμάτων, με παρουσίαση παραδοσιακών χορών, υπό τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας του Κώστα Κωστούλη, από χορευ­τικά τμήματα της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και της Εστίας Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα.

Στους επισκέπτες θα προσφέρονται κάστανα ψητά, προσφορά των ντόπιων παραγωγών, άφθονο κρασί, αλλά και τσίπουρο προ­σφορά του οινοποι­είου «Βρυσσά». Εξέχουσα θέση θα έχει το Φεστιβάλ Γευσιγνω­σίας, ανα­βαθμισμένο και με πολλές συμμετοχές οινοπα­ραγωγών. Θα στηθεί μαγειρείο από το IEΚ Μαγειρικής «ΑΚΜΗ», με επικεφαλής τον μάγειρα Θάνο Καλο­γιάννη, που μαζί με τους μαθητές του θα μαγειρέ­ψουν ενώπιον του κοι­νού. Στη συνέχεια, θα βραβευτούν τα καλύτερα φα­γητά και γλυκά που θα ετοιμαστούν από τις γυναίκες του συλλόγου. Για τους λάτρεις του καλού κρασιού θα φροντίσει ο Όμιλος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου του νομού Λάρισας «Ο Διόνυσος». Οι ενεργοί πολίτες Λάρισας, καθώς και ο Σύλλογος «Πελίτη», θα συμμετέχουν με τους παραδοσιακούς σπόρους φυ­τών και θα τους μοιράσουν σε όσους το επιθυμούν. Επίσης, συμμετοχή θα έχει και η Λέσχη Μελέτης και Προ­στασίας της Μυκητοχλωρίδας και του Δάσους «ΑΜΑΝΙΤΑ».

Στη μεγάλη αυτή γιορτή παίρνουν μέρος πολλοί παραγωγοί αγροτι­κών προϊόντων και παραδοσιακών παρασκευασμάτων, εργαστήρια μετα­ποιημένων προϊόντων, οικολογικών καλλυντικών, σαπουνιών, κυρα­λοιφών, χειροποίητων δημιουργιών και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά κλπ.

Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό για περισσότερες συμμετοχές από τις ήδη δηλωμένες στα τηλέφωνα 6974958961, 6957410859, 6946778189.

 

Ένα σχόλιο

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες