16. Ιουνίου 2019

Ο Καρδιτσιώτης επιχειρηματίας δείχνει ότι ξέρει να πρωταγωνιστεί

Νίκη του επιχειρηματικού κόσμου, των ΜικροΜεσαίων επιχειρήσεων χαρακτήρισε την 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στα εγκαίνια της έκθεσης, συμπληρώνοντος ότι κάτω από τις απίστευτα αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην επιχειρηματικότητα, 150 Εκθέτες ξεπερνούν τον εαυτό τους και εκθέτουν τα προϊόντα τους.

Όμως ήταν αναμενόμενο χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των εγκαινίων, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, πρόεδροι Επιμελητηρίων άλλων περιοχών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Συντονιστής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Νίκος Ντίτορας, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «δίνουμε τώρα προτεραιότητα στα ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και στο σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των Ελλήνων επιχειρηματιών και είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει αδικίες. Πιστεύουμε στον Έλληνα επιχειρηματία, στις δυνατότητες του, γνωρίζουμε την αξία των προϊόντων μας. Είμαστε ανταγωνιστικοί και κατακτούμε όλο και περισσότερο αγορές. Ο Καρδιτσιώτης επιχειρηματίας δείχνει για μια ακόμη φορά ότι ξέρει να πρωταγωνιστεί».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, υποστήριξε ότι «χρειάζεται να χτίσουμε την Ελλάδα και την Θεσσαλία του αύριο… εμείς πιστεύουμε σε συνεργασίες. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει πάνω από 1.200 έργα, στηρίζουμε τους πάντες. Και πρέπει επιτέλους να υπάρξει περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα με όρους σεβασμού και εμπιστοσύνης» , ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί την αλλαγή φορολογικής πολιτικής και στις αναγκαίες τομές που οφείλει η κυβέρνηση να κάνει ώστε να στηρίξει τον κόσμο της παραγωγής

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Βύρωνας Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης τους. Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς τόνισε:

«Η Έκθεση αυτή έχει κάνει πολύ δρόμο. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2001, αξιοποιώντας την περιοχή των Καπναποθηκών , που ως τότε ήταν εντελώς ανεκμετάλλευτες. Από την πρώτη στιγμή η Έκθεση αγκαλιάστηκε από τους επιχειρηματίες όχι μόνον της Καρδίτσας αλλά όλης της Κεντρικής Ελλάδας. Την στήριξαν την Έκθεση μας και τους ευχαριστώ και από αυτό το βήμα. Το Επιμελητήριό μας με την Έκθεση αυτή δίνει βήμα στον Βιοτέχνη , στον Έμπορο, του επιτρέπει να «επικοινωνήσει» τα προϊόντα του με τον καταναλωτή , του ανοίγει νέους δρόμους , νέες αγορές.
Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του επιχειρηματία. Στον καθημερινό του αγώνα να επιζήσει, να παράξει, να πληρώσει τις οφειλές του. Η Ελληνική Μικρομεσαία επιχείρηση είναι η μόνη που μπορεί να δώσει λύση στην ανεργία, που δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους νέους, που ανοίγει ένα παράθυρο στο αδιέξοδο που ταλανίζει τους νέους ανθρώπους. ΘΕΛΟΥΜΕ τους νέους να μένουν στον τόπο τους .

ΠΡΕΠΕΙ όμως να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, έτσι ώστε οι νέοι αυτοί να μπορέσουν να δημιουργήσουν.

Πιστεύουμε και στηρίζουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό οργανώσαμε την ομαδική παρουσία των επιχειρήσεων μας τόσο στη ΔΕθ, όσο και σε στοχευμένη εκδήλωση στο DUBAI με θαυμάσια επιχειρηματικά αποτελέσματα. Επίσης –εφαρμόζοντας σχετική απόφαση του ΔΣ- επιδοτήσαμε πλήθος μεταποιητικών επιχειρήσεων για την συμμετοχή τους σε Εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα , όσο και στο εξωτερικό .

Οι επιχειρηματίες μας τολμούν, καινοτομούν, χρησιμοποιούνε νέες τεχνολογίες . Πρέπει να επενδύσουμε στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων στον τόπο παραγωγής τους. Να ενθαρρύνουμε τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα, να δημιουργήσουμε το κλίμα και τους μηχανισμούς προώθησης σε όλα τα στάδια μέχρι και την τελική πώληση του Προϊόντος. Αυτή είναι η δουλειά του Επιμελητηρίου και αυτή τη δουλειά είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να κάνουμε.

Παρ’ όλα αυτά ΘΕΛΟΥΜΕ να βρίσκουμε τα τοπικά προϊόντα μας σε όλα τα τοπικά καταστήματα πώλησης τροφίμων και αυτό αποτελούσε πάντα στόχο των Διοικήσεων του Επιμελητηρίου. Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων ανταποκρίνονται και τοποθετούν τα τοπικά προϊόντα στα ράφια τους, ωστόσο κι εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να τα αναζητούμε και να τα προτιμάμε στις αγορές μας.

Στόχος μας πρέπει να είναι αφ’ ενός η επίτευξη του παραπάνω στόχου και αφ’ ετέρου ,η διαμόρφωση «καταναλωτικής συνείδησης» των συμπολιτών μας.».

Πηγή: ert.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες