16. Ιουνίου 2019

Τι ειπώθηκε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο από τους δημάρχους του Ν.Λάρισας

Στη χθεσινή 1η μέρα του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που έλαβε χώρα στη Λάρισα, οι δήμαρχοι του Ν. Λάρισας εστίασαν στα προβλήματα άδρευσης, στην αγροτική οδοποιία και πολλά άλλα κρίσιμα τοπικά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος, αναφέρθηκε στο μουσείο του Κιλελέρ, στην αγροτική οδοποιία και στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων. Ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου ζήτησε να επισπευθούν οι διαδικασίες για τη Γαλακτοκομική Σχολή και την ολοκλήρωση του φράγματος Αγιονερίου. Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας επεκτάθηκε στην ποιοτική γεωργία και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού αγροτικών σχημάτων.

Ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε:

Επιτροπή για το σκουλήκι για να μη χαθεί η συνδεδεμένη

«Μετά από διεξοδική συζήτηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθαν. Καπρέλη, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφ. Κουρεμπέ και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ν. Αντώνογλου αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από δύο υπαλλήλους της ΔΑΟΚ και έναν του ΕΛΓΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές της Λάρισας και της Βοιωτίας, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς στην βαμβακοκαλλιέργεια από το πράσινο σκουλήκι.

Έτσι ικανοποιείται το αίτημα παραγωγών των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι ανησυχούν για τη μειωμένη παραγωγή και την απώλεια της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Συνέχεια έχει σήμερα το απόγευμα η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ έντονες θα είναι οι διαδηλώσεις αγροτικών συλλόγων στην πλατεία Αβέρωφ, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο Larissa Imperial όπου και διεξάγεται το συνέδριο.

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες