16. Ιουνίου 2019

Χωρίς σχέδιο αποζημίωσης για τους μελισσοκόμους Κρήτης

Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και θα αποζημιωθούν οι μελισσοκόμοι, ούτε για το ύψος των αποζημιώσεων που θα λάβουν ανάλογα με τη ζημιά που έχουν υποστεί τα μελισσοσμήνη από την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Γραμματέα της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, για τις ζημιές λόγω καύσωνα σε μελισσοσμήνη της Κρήτης.

το θέμα αυτό και, προκειμένου, να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις στους μελισσοκόμους, ο κ. Αυγενάκης, επανήλθε με νέα ερώτηση προς τον κ. Αποστόλου, ζητώντας απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών και την καταβολή αποζημιώσεων του μελισσοκόμους.

Όπως επεσήμανε στην γραπτή του απάντηση ο υπουργός,

σύμφωνα με τα στοιχεία του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ηρακλείου, από τις επισημάνσεις και τις μέχρι στιγμής εξατομικευμένες εκτιμήσεις στη φυτική παραγωγή, αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο, οι ζημιές από τον εν λόγω καύσωνα αποζημιώνονται.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να προσδιοριστεί εκ των προτέρων το ύψος των αποζημιώσεων για τις παραπάνω ζημιές εάν δεν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες». Μετά την απάντηση του κ. Αποστόλου ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι όπως προκύπτει δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και θα αποζημιωθούν οι μελισσοκόμοι, ούτε για το ύψος των αποζημιώσεων που θα λάβουν ανάλογα με τη ζημιά που έχουν υποστεί τα μελισσοσμήνη.

Πηγή: agronews.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες