16. Ιουλίου 2018 ΛΑΡΙΣΑ17°CΒΟΛΟΣ22°CΤΡΙΚΑΛΑ18°CΚΑΡΔΙΤΣΑ18°C

Τα βασικά οφέλη του ελαιολάδου στην υγεία μας

Το ελαιόλαδο είναι ο πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής και δικαιολογημένα, καθώς οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας είναι πολλαπλές και επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης και οι μεγαλύτεροι γιατροί της εποχής, όπως ο Γαληνός, ο Διοσκουρίδης και ο Διοκλής πίστευαν ακράδαντα στην ευεργετική επίδραση στην υγεία και συνιστούσαν τη χρήση του σε καθημερινή βάση ως θεραπεία σε πολλές περιπτώσεις.

Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα προκειμένου να απολαύσουμε τα παρακάτω οφέλη:

  • Μείωση της “κακής” χοληστερόλης (LDL) στο αίμα
  • Τα υψηλής περιεκτικότητας αντιοξειδωτικά του ελαιολάδου βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και στην προστασία του οργανισμού από την καρδιακή νόσο. Επιπλέον μπορούν να αναστείλουν το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών αποτελώντας παράγοντα επιβράδυνσης της γήρανσης.
  • Επεξεργασία του έλκους στομάχου και δωδεκαδάκτυλου
  • Πολυάριθμες μελέτες έχουν καταδείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υγιείς ενήλικες.
  • Αφομοιώνεται από τον οργανισμό κατά 98%, ενώ διευκολύνει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών από τον οργανισμό.

Ένα σχόλιο

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ




Newsletter


Κατηγορίες