16. Ιουνίου 2019

Ξεκίνησε το συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας με θέμα τη Φέτα

Ξεκίνησε το τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (ΕΖΕ) χθες στη Λάρισα, με σκοπό την ενημέρωση στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις όσον αφορά τη ζωική παραγωγή.

Αναπτύχθηκαν σύγχρονα θέματα αιχμής στο τομέα της ζωικής παραγωγής στα πλαίσια της οποίας ο πρωτεργάτης της αναγνώρισης της Φέτας ως Προϊόν Ονομασίας Προελεύσεως (ΠΟΠ) κος Εμμανουήλ Ανυφαντάκης Ομότιμος Καθηγητής Γαλακτοκομίας ΓΠΑ που ανέπτυξε το θέμα: «Το τελευταίο S.O.S. από τη φέτα μας. Οι συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Νότια Αφρική και Καναδά».

Είναι λάθος οι συμφωνίες της Ε.Ε με την Νότια Αφρική και το Καναδά αναφορικά με το θέμα της Φέτας ως προϊόν ΠΟΠ.

τόνισε ο κ. Ανυφαντάκης.

Στην Περιφέρεια Λάρισας παράγεται το 30% της εγχώριας παραγωγής φέτας, πολλά άλλα τυριά και τα μόνο κρέατα της Ελλάδας ΠΟΠ. Η περιοχή, λοιπόν, πλήττεται καίρια από τις αποφάσεις των συμφωνιών της ΕΕ για τη φέτα και για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική η ακόμη μια φορά διασαφήνιση του προβλήματος από την πόλη όπου χτυπά η καρδιά των προϊόντων ΠΟΠ της χώρας μας.

Στο συνέδριο επίσης μίλησε ο πρόεδρος της ΕΖΕ καθηγητής Γ. Ζέρβας, αναφέροντας τα 3 κύρια θέματα της ζωικής παραγωγής: την περιβαλλοντική υπευθυνότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική αποδοχή. Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Στυλιανή Χάδιω, δίνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πόλη της Λάρισας καθώς και ο γεωπόνος Κ.Μούλας που τόνισε ότι “Στη ζωική παραγωγή της Π.Ε. Λάρισας υπάρχει ένας πολύ καλός συνδυασμός παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξηεκσυγχρονισμό του κλάδου.”

Σήμερα κατά τη διάρκεια της πρώτης πρωινής συνεδρίας (8:30 – 11:30) θα αναπτυχθούν θέματα εκτροφής – διαχείρισης αγροτικών ζώων και στη δεύτερη (11:45-13:15) θέματα εκτροφής-υδατοκαλλιεργειών.

Η εταιρεία διοργανώνει κάθε χρόνο και ένα πανελλαδικό επιστημονικό συνέδριο, προκειμένου να προωθήσει τη βασική και την εφαρμοσμένη γεωτεχνική έρευνα, που πραγματοποιείται στα διάφορα Τμήματα Ζωικής Παραγωγής.

Πηγή: agronews.gr & thessaliatv.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες