16. Ιουνίου 2019

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα συρρικνώνει τη γεωργία

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα. Γιώργος Λαδόπουλος, έστειλε σκληρή επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο για όσα είπε σχετικά με τη πρόταση επίλυσης του ελλείμματος υδατικών πόρων της Θεσσαλίας με αποσύνδεση της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα από την εκτροπή του Αχελώου. Ο κ. Λαδόπουλος χαρακτήρισε την εξαγγελθείσα διαβούλευση για τα νερά «δήθεν», μιλώντας για έργα που καταδικάζουν τον πρωτογενή τομέα.

Με την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος ότι αναρτήθηκε το Σχέδιο Διαχείρισης για το νερό, περιμέναμε όλοι να ακούσουμε τι θα πούνε οι ειδικοί μελετητές και να τοποθετηθούμε κι εμείς, μπας και καταφέρουμε να μπούνε τα πράγματα σε μια σειρά, προς όφελος των αγροτών και όλης της κοινωνίας. Να όμως που ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Φάμελλος άνοιξε και ταυτόχρονα σχεδόν έκλεισε τη διαβούλευση! Άρχισε λέγοντας πως αυτός ο ίδιος έδωσε εντολή να μην παρουσιαστούν σενάρια για κάλυψη των αναγκών μας από τον Αχελώο. Συνέχισε λέγοντας ότι προτίμησε να πει από την αρχή τις τελικές θέσεις της κυβέρνησης, λες και θα μας κούραζε εμάς πρώτα να ακούσουμε όλες τις λύσεις και μετά να τις συγκρίνουμε με βάση τα νούμερα που υπάρχουν στις μελέτες (όγκοι νερού, κόστος έργων, χρόνος υλοποίησης κ.λπ.).

Ουσιαστικά δεν άφησαν κανένα περιθώριο συζήτησης. Αυτά είναι και σε όποιον αρέσουν και για τον Αχελώο τέρμα τα δίφραγκα. Τώρα προσπαθούν να το ρίξουν σε συζητήσεις για κάποια μικρορέμματα του μισού εκατομμυρίου κυβικών, κάποια «πεδινά» όπως τα λένε, έργα πάνω σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης, που δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν και που, έστω και θεωρητικά αν γίνονταν, θα μας κόστιζαν πάνω από 500 εκατ. για να μαζέψουμε 100-130 εκ. κ.μ. νερού. Παραμύθια για αφελείς, καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, κοροϊδία χωρίς τέλος.

Θα το πούμε καθαρά: Τέτοια σχέδια συρρικνώνουν τη γεωργία, περιορίζουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας, υποβαθμίζουν το περιβάλλον, δυσκολεύουν περισσότερο τη ζωή των αγροτών και μειώνουν το εισόδημά τους. Καταλάβαμε τώρα πόσο βάση έχουν τα μεγάλα λόγια, ότι δήθεν θεωρούν τον «πρωτογενή τομέα ως μοχλό ανάπτυξης». Να τον καταδικάσουν θέλουν και όχι να τον αναπτύξουν».

Πηγή: eleftheria.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες