16. Ιουνίου 2019

Αναγνωστόπουλος – Αρχοντής σχετικά με δηλώσεις Φάμελλου για τον Αχελώο

Η επιστολή των Βασίλη Αναγνωστόπουλου πρ. νομάρχης Καρδίτσας, πρ. πρόεδρος ΠΑ.Σ.Ε. για την εκτροπή του Άνω Ρου του Αχελώου και Δημήτρη Αρχοντή πρ. δήμαρχο Καρδίτσας στην εφημερίδα “Ελευθερία”.

Αγαπητή «Ελευθερία»,
Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος είχε το πολιτικό θάρρος (κατά μία άλλη οπτική το θράσος) να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την απαράδεκτη αντιδεοντολογική, αντιεπιστημονική και έξω από τα πολιτικά ήθη παρέμβαση στην εκπόνηση των μελετών για την 1η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης (ΣΔ) υδάτων του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας (ΥΔΘ).

Απροκάλυπτα δήλωσε ότι ήταν δική του η εντολή που δόθηκε για την εξαίρεση από την μελέτη εκείνων των σεναρίων που υπήρχαν στο ήδη εγκεκριμένο ΣΔ (από το 2014) και προέβλεπαν την κάλυψη μέρους του υδατικού ελλείμματος με την μεταφορά νερού από τον Άνω Αχελώο (ταμιευτήρας Συκιάς). Έτσι η πρόταση της αναθεώρησης του ΣΔ κατέστη πλέον «κολοβή» και (δυστυχώς) μονοσήμαντη. Με λίγα λόγια επί της ουσίας επέβαλλε το εξής: Ψάξτε για νερό μόνο στην λεκάνη του Πηνειού, εάν δεν βρείτε όσο χρειάζεστε δεν πειράζει, θα παρουσιάσουμε ακόμη και ανύπαρκτες ή έστω πιθανολογούμενες λύσεις, αρκεί να μην υπάρξει ξανά πρόταση για μεταφορά νερού από τον Αχελώο. Όσο ανεύθυνο και αν ακούγεται αυτό ακριβώς έγινε.

Διαβάστε όλη την επιστολή στο site της εφημερίδας: eleftheria.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες