15. Ιουλίου 2019

Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης: Αυξημένες σε σχέση με πέρσι τιμές

Ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης ανακοίνωσε ότι δεν υπέγραψε με τις εταιρείες συμβόλαια εσοδείας 2017 επειδή δίνουν τις περσινές τιμές, με στόχο να κάμψει τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί από μερίδα των καπνοπαραγωγών της περιοχής. Τονίζει ακόμη ότι οι εταιρίες δεν κατέθεσαν εγγυητική για να ζυγίσουν τα καπνά. «Καλό είναι και το προτείνουμε κανένας να μην ζυγίσει τα καπνά του πριν την υπογραφή συμβολαίων και όσοι πήραν προκαταβολές να μην φοβούνται», αναφέρει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Εσάτ Χουσεΐν. Η διαπραγμάτευση μεταποιητών και καλλιεργητών στην περιοχή της Θράκης, βρίσκεται εν εξελίξει από τον περασμένο Μάιο. Όμως παρά τις συναντήσεις που υπήρξαν δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί η τιμή παραγωγού για τον καπνό ποικιλίας μπασμά.
Όπως τόνισε στον ΑγροΤύπο ο κ. Εσάτ Χουσεΐν, «η φετινή παραγωγή εκτιμώ ότι αναμένεται να κυμανθεί στους 6.800 – 7.000 τόνους (πέρσι η παραγωγή κυμάνθηκε στους 5.900 τόνους), καθώς ο καιρός στάθηκε σύμμαχος των παραγωγών. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για καπνά ανατολικού τύπου και προβλέπω ότι θα δεχτούν τελικά οι μεταποιητές να πληρώσουν αυτές τις τιμές».

Η επιστολή προς τους μεταποιητές αναφέρει τα εξής:

«Ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης μετά από διαλογική συζήτηση που έκανε το Δ.Σ., στις 23/9/2017, αποφάσισε ομόφωνα να εμμένει στις τιμές για την σύναψη των συμβολαίων για την εσοδεία 2017 που είχε ζητήσει στην από 30/6/2017 απόφαση του.

Οι τιμές συμβολαίου καταγράφονται παρακάτω:
Α – 8,20
Β – 5,20
Γ – 4,30
Δ – 2,50

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνθήκες της αγοράς, καθώς επίσης για την επιτυχία των ποιοτικών – ποσοτικών στόχων μας η βασική προϋπόθεση είναι να ικανοποιηθούν οικονομικά οι καπνοπαραγωγοί.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε το συντομότερο δυνατόν να μας προσκομίσετε τα συμβόλαια για υπογραφή με τις ως άνω τιμές, για να μην έχουμε ανεπιθύμητα γεγονότων».

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες