17. Ιουλίου 2018 ΛΑΡΙΣΑ40°CΒΟΛΟΣ36°CΤΡΙΚΑΛΑ36°CΚΑΡΔΙΤΣΑ38°C

Blog - AgroThessalyNews.gr

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination. At the end of the day, going forward, a new normal that has evolved from generation.
agrothessalynews17 Ιουλίου 2018
basiki-enisxysh-dikaiwmata.jpg

Διευκρινίσεις προς τους υποψήφιους δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καλύπτοντας θέματα δικαιολογητικών για επενδύσεις σε σταβλικές εγκαταστάσεις, σιλό, αποθήκες, βαθμολογίας ύπαρξης ίδιας συμμετοχής και συλλογικών σχημάτων.

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο με τις διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή προτάσεων στα Σχέδια Βελτίωσης.pdf

Αναλυτικότερα στην απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης αναφέρεται:


agrothessalynews17 Ιουλίου 2018
agrotiko-reuma-deh.jpg

Δικαιούχοι του προνομιακού αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται αυτήν τη στιγμή περί τους 230.000 καταναλωτές της ΔΕΗ. Όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, «από την εμπειρία μας, που επιβεβαιώνεται καθημερινά, κάποιοι από αυτούς δεν δικαιούνται, διότι χρησιμοποιούν την παροχή για άλλες δραστηριότητες πέραν της αρδευτικής, όπως προβλέπει ο νόμος».

Είναι προφανές ότι αυτό δρα σε βάρος τόσο της ΔΕΗ όσο και των πραγματικών δικαιούχων, σημειώνει η ΔΕΗ.


agrothessalynews17 Ιουλίου 2018
diagwnismoi-spermatodotwn-zwwn.jpg

Επαναπροκήρυξη πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού εργασίες εκτροφής Σπερματοδοτών ζώων και παραγωγής σπέρματος του Τμήματος Αναπαραγωγής και Τεχνητής Σπερματέγχυσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης του Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 24-07-2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 π.μ., στην έδρα της Υπηρεσίας (26ης Οκτωβρίου 80). Οι προσφορές, γίνονται δεκτές στην παραπάνω διεύθυνση μέχρι την ημέρα και ώρα διενέργειας του διαγωνισμού είτε αυτοπροσώπως η με εκπρόσωπό τους η αποστέλλοντας τον Ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή.


agrothessalynews16 Ιουλίου 2018
enisxyseis-georgia-enisxyseis.jpg

Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή των υπολοίπων της βιολογικής γεωργίας τους 2017 με την απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης συνολικού κονδυλίου 38,6 εκατ. ευρώ που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Δείτε εδώ την Έγκριση διάθεσης πίστωσης για τη χρηματοδότηση του έργου βιολογικές καλλιέργειες.pdf

Η απόφαση – που υπογράφει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Βιολογικής Γεωργίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – αφορά επιπλέον πόρους 13,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για το χρηματικό ποσό σχετικά με το οποίο έχει γράψει η Agrenda και το Agronews το οποίο αφορά το υπόλοιπου 30% στη βιολογική γεωργία του 2017 το οποίο πρόκειται να πιστωθεί εντός του Ιουλίου.

Πηγή: agronews.gr


agrothessalynews16 Ιουλίου 2018
1037031-rodakina_680.jpg

Με τροποποιητική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπου Κασίμης οι αιτήσεις για τη 2η Πρόσκληση, θα αρχίσουν, όχι σήμερα, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά από 20/7 και θα διαρκέσουν μέχρι 10/8/2018.


agrothessalynews16 Ιουλίου 2018
elga-pliromes.jpg

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2017, έως τις 31 Αυγούστου 2018 , αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 12/07/2017.

Με δεδομένο ότι η παράταση αυτή είναι η δεύτερη που δίνεται, όσοι παραγωγοί δεν έχουν καταβάλει την ασφαλιστική εισφορά του 2017 θα πρέπει εντός της προθεσμίας αυτής να την εξοφλήσουν, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Πηγή: neapaseges.gr


agrothessalynews16 Ιουλίου 2018
saligkarotrofia-1280x853.jpg

Θα δει τον τίτλο ο καλοπροαίρετος αναγνώστης, και εν μέρει δικαιολογημένα θα σκεφθεί, τι κάθομαι και γράφω τέτοια εποχή, που ο κόσμος πνίγεται στις υποχρεώσεις  και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με κάθε τρόπο.

Από την άλλη πλευρά όμως, 18 χρόνια ενασχόλησης με αυτή την εκτροφή, μου δίνουν το δικαίωμα και ίσως ακόμα και την υποχρέωση να καταθέσω την άποψη μου για την τόσο παρεξηγημένη αυτή εκτροφή.  Θα εξηγήσω στη συνέχεια τι εννοώ λέγοντας παρεξηγημένη.


agrothessalynews12 Ιουλίου 2018
ntomates.jpg

«Δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι» οι καλλιεργητές βιομηχανικής τομάτας στο Νομό Λάρισας. Τα χτυπήματα του καιρού τους έχουν οδηγήσει στην απόγνωση καθώς πέρα από τα γενικότερα προβλήματα των αγροτών, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις καιρικές συνθήκες όπως αυτές καταγράφονται και αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι συνεχείς χαλαζοκαταιγίδες του τελευταίου χρονικού διαστήματος δεν έχουν επιτρέψει ακόμη τους καλλιεργητές να μπούνε στα χωράφια τους που παραμένουν σε αρκετές περιπτώσεις πλημμυρισμένες.


agrothessalynews12 Ιουλίου 2018
plirwmes-neoi-agrotes.jpg

Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και τις εξαγγελίες των αρμοδίων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περί πληρωμής των επιλαχόντων νέων έως τα τέλη του Αυγούστου, απόφαση που δημοσιεύτηκε στην διαύγεια.


agrothessalynews12 Ιουλίου 2018
karta-agroth.jpg

Εγκύκλιος Εφαρμογής Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014 – 2020 σχετικά με την έγκριση Οδηγού Αξιολόγησης Αιτήματος Στήριξης και τον καθορισμό προθεσμιών ολοκλήρωσης αξιολόγησης στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης του Υπομέτρου 6.1.agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες