22. Αυγούστου 2019

Αναρτήθηκαν οι εισφορές Οκτωβρίου των αγροτών, έως 7 Δεκεμβρίου η πληρωμή

Στην ανάρτηση των εισφορών του μηνός Οκτωβρίου 2018 για τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες προχώρησε ο ΕΦΚΑ.

Η προθεσμία πληρωμής τους, όπως έχει γράψει το ypaithros.gr, έχει λάβει παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου 2018.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Διπλό «καπέλο»;

Στο μεταξύ, αναμένεται να διευκρινισθεί η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης για όσους αγρότες- και λοιπούς ασφαλισμένους- με διπλή απασχόληση οι οποίοι, μετά την εκκαθάριση των εισφορών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα (σ.σ. είχαν υπολογιστεί βάσει των εισοδημάτων του 2015 και όχι του 2016), έχουν χρεωστικό υπόλοιπο στον ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το χρεωστικό υπόλοιπο- εφόσον προκύπτει τέτοιο- θα πρέπει να καταβληθεί σε έως και πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Εφόσον ως προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης ορισθεί η 7η Δεκεμβρίου, τότε οι εν λόγω ασφαλισμένοι θα έχουν διπλή επιβάρυνση καθώς μέχρι την ίδια μέρα, όπως προαναφέρθηκε, θα πρέπει να πληρώσουν και τις εισφορές του Οκτωβρίου.

Σημειωτέον ότι σε περίπτωση που από την εκκαθάριση προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο, ο ΕΦΚΑ θα πρέπει να επιστρέψει τη διαφορά, ενώ εάν αυτό είναι κάτω των 50 ευρώ (και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές του δικαιούχου), θα συμψηφίζεται με μελλοντικές εισφορές.

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες