26. Αυγούστου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την φέτα στην Ελασσόνα

20 Σεπτεμβρίου 20180

Η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018», που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ελασσόνα, έφερε κοντά τον κόσμο που είχε άμεση σχέση με τη παραγωγή ενός από τα πιο δυναμικά ΠΟΠ προϊόντα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής που είναι η φέτα.

Ενδιαφέρον είχε η ομιλία του προέδρου της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΔΟΦ) κ. Γιάννη Βιτάλη, που τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται μια «μη κερδοσκοπική ΔΟΦ», για να μπορέσει να προστατέψει το εθνικό της προϊόν, και η «πολιτική», όπως και οι «πολιτικοί» δεν έχουν χώρο στη διεπαγγελματική οργάνωση της φέτας, όπως και σε καμία άλλωστε διεπαγγελματική.

Οι κτηνοτρόφοι, όπως και οι παραγωγοί της φέτας, πρέπει να μπορούν να δουλέψουν μαζί, για να μπορέσουν να σώσουν τη φέτα, όπως και τα επαγγέλματα τους. Οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος, και η παραγωγή τυριού με ξένο γάλα που στη συνέχεια αυτό ονομάζεται «φέτα» πρέπει να σταματήσει, για να μπορέσει έτσι να προστατευθεί η ταυτότητα, και η ονομασία της.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και οι ομιλίες του κ. Κύρτσου, προέδρου της ΠΕΚ, αλλά και του κ. Πεβερέτου προέδρου του ΣΕΚ, που τόνισαν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, αλλά ταυτόχρονα αναφέρθηκαν και στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος που κατρακυλούν επικίνδυνα.

Η ομιλία του κ. Leo Bertozzi, επικεφαλή του οργανισμού ΠΟΠ προϊόντων της Ιταλίας ήταν καθοριστική. Έφερε το παράδειγμα της ιταλικής διεπαγγελματικής Grana Padano, πως λειτουργεί, και με ποιο τρόπο έχουν μάθει όλοι να δουλεύουν ομαδικά. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι πολύ πιο δυνατή, και όταν αυτό γίνεται συντονισμένα, με μια ομαδική προσπάθεια, τότε το αποτέλεσμα είναι πάντα το προσδοκώμενο.

Όπως επισημάνθηκε αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιγράψουμε. Να μάθουμε να ενεργούμε συντονισμένα και ομαδικά και στην Ελλάδα. Για να μπορέσουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα. Για να μπορέσουμε να σώσουμε το λευκό μας χρυσό, τη φέτα μας. Γιατί η «φέτα» έχει εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο.. αλλά λίγους αληθινούς … «υποστηριχτές».. !!

Πηγή: agrotypos.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Τελευταία Νέα

5 Σεπτεμβρίου 2017


Newsletter


Κατηγορίες