16. Ιουνίου 2019

Μεταξύ 21 – 31 Αυγούστου το υπόλοιπο 30% για αποζημιώσεις 2017

“Αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ, το 30% θα καταβληθεί το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα μεταξύ 21 και 31 Αυγούστου” λέει στην εφημερίδα Agrenda ο πρόεδρος του Οργανισμού Φάνης Κουρεμπές.

Ο ίδιος εξηγεί ότι «αυτό το διάστημα η σχετική απόφαση βρίσκεται στις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένεται να πάει στον υπουργό για υπογραφή, προκειμένου να κατευθυνθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο και θα εγκρίνει την πίστωση για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2017 του ΕΛΓΑ, η οποία και τελικά θα επιτρέψει να γίνει η εξόφληση του 30% των αποζημιώσεων του έτους αυτού». Το ποσό αναμένεται να φθάσει περίπου στα 40 εκατ. ευρώ. «Πρόκειται ουσιαστικά για το 30% των 120 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ», εξηγεί ο κ. Κουρεμπές.

Εν τω μεταξύ, στις 10 Αυγούστου ο Οργανισμός – όπως έχει ήδη γράψει το Agronews – θα προχωρήσει σε μια πληρωμή περί τα 10 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού να αφορά τις ελιές και τα εσπεριδοειδή που είχαν μείνει πίσω, για ζημιές του 2017.

Πηγή: agronews.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες