19. Μαρτίου 2019

Τον Οκτώβριο αναμένεται η 1η δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2018

Με βάση το περσινό, επιτυχημένο στην πράξη πλάνο, όσο και χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο 2018 πορεύεται η διοίκηση του οργανισμού πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ). Έτσι, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνάντησης των δυο αντιπροέδρων του οργανισμού, Γιώργου Κέντρου και Γιώργου Αποστολάκη, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα, η «συνταγή» που ακολουθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πληρωμές του τσεκ για το 2018, είναι ίδια με την περσινή. Το 2017 υπενθυμίζεται η πρώτη δόση πληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2017 και η δεύτερη δόση πληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2017. Ταυτόχρονα, στη σύσκεψη αναλύθηκε διεξοδικά, μεταξύ άλλων και η εξέλιξη του έργου των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Άλφα (ΠΕΦΑ), κ. Γιάννης Φλωρίδης, που συμμετείχε στην σύσκεψη «συζητήσαμε με τους δυο αντιπροέδρους του οργανισμού την πορεία των εφετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ. Τα στοιχεία λοιπόν δείχνουν ότι περίπου 80.000 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, δεν έχουν έως σήμερα υποβάλλει τη δήλωση στις πύλες».

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 15 Ιουνίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους χωρίς ποινή, καθώς δόθηκε παράταση ενός μήνα (η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 15 Μαΐου 2018). Πέρσι πληρώθηκαν την ενιαία πάνω από 600.000 παραγωγοί.

Την Παρασκευή (15/6/2018) λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2018, τόνισε εξάλλου και ο ΟΠΕΚΕΠΕ με σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε στις 11 Ιουνίου.

Πηγή: agrotypos.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες