15. Φεβρουαρίου 2019

Ημερίδα για τη Νέα ΚΑΠ 2021-2027 τη Δευτέρα 18/6 στη Λάρισα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Αγροτικούς Φορείς ετοιμάζουν ημερίδα για τη Νέα ΚΑΠ 2021-2027.

Η διεξαγωγή της θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα, ημέρα Δευτέρα, 18/06/2018. Εννοείται ότι θα συμμετάσχει και το Υπουργείο και είναι σημαντικό να είναι ενήμεροι όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τις μεγάλες αλλαγές που θα προκύψουν στα χρηματοοικονομικά καθώς και στον πρώτο και δεύτερο πυλώνα.

Όλες οι λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν στην ημερίδα.

Ομιλητές: Μελάς Δημήτρης Κορασίδης Μόσχος και Μάμαλης Σπύρος. Περιμένουμε και τον κύριο Χανιώτη και τον κύριο Κασίμη από την Ευρωπαϊκη Ένωση.

Προς ενημέρωση:

Μία επικίνδυνη τροπολογία, κυρίως για κράτη μέλη όπως η Ελλάδα με υψηλό μέσο όρο ενίσχυσης ανά αγρότη, “πέρασε” την προηγούμενη εβδομάδα σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κοινή Γεωργική Πολιτική. Η τροπολογία, που εισηγήθηκαν οι Άλμπερτ Ντες και Πίτερ Γιαρ είναι η εξής: Όπως την αξιολογεί σε άρθρο του στην “Αυγή” της 2ας Ιουνίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, πρόκειται για “Αναμφίβολα αρνητική και πολύ επικίνδυνη τροπολογία τελευταίας στιγμής” στην οποία αναφέρεται ότι: “Οι πληρωμές από τον Πυλώνα Ι, περιλαμβανομένης της συνδεδεμένης στήριξης, να περιορίζονται ανά εκτάριο και δικαιούχο έως το διπλάσιο του μέσου όρου των άμεσων πληρωμών της Ε.Ε. ανά εκτάριο, προκειμένου να αποφευχθεί η στρέβλωση του ανταγωνισμού.”

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε για την Ελλάδα οπωσδήποτε μείωση των επιδοτήσεων, αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς ο οικονομικός αντίκτυπος μίας ενδεχόμενης τέτοιας απόφασης από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βέβαια, τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι δεσμευτικά, αλλά σίγουρα λαμβάνονται υπόψη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τις ευρωπαϊκές πολιτικές. (agro24.gr)

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες