15. Φεβρουαρίου 2019

Αγροτικό αυτοκίνητο και για μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Δικαιούχοι αγροτικού αυτοκινήτου έως 2.500 κιλά μικτό βάρος ή 1.300 ωφέλιμο μπορούν να είναι πλέον οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (ετεροεπαγγελματίες που έχουν αγροτικό εισόδημα) σύμφωνα με το νόμο του υπουργείου Μεταφορών.

Έτσι όλοι οι μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που έχουν αγροτικό εισόδημα «μπαίνουν» ξανά στην αγορά των «αγροτικών αυτοκινήτων».

Επιπλέον ο νόμος, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, επισημαίνει ότι το αγροτικό αυτοκίνητο, που έχει τεθεί σε κυκλοφορία στο όνομα «επαγγελματία αγρότη» μπορεί να το οδηγούν και μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη, εφόσον έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Δικαιούχοι Αδειών Κυκλοφορίας Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης αγροτικών αυτοκινήτων είναι:

Επαγγελματίες αγρότες

Κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).

Όμως όπως αναφέρει σχετική ΚΥΑ, αρκεί η δήλωση αγροτικού εισοδήματος και αίρεται η υποχρέωση εγγραφής στο μητρώο αγροτών ως προϋπόθεση.

Πηγή: enoikonomia.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες