21. Ιανουαρίου 2019

Η πλατφόρμα εξωδικαστικού δεν ανοίγει λόγω ΟΓΑ

Χάνεται όπως όλα δείχνουν και το… στοίχημα της 25ης Μαΐου για την λόγω της μη βεβαίωσης των αγροτικών χρεών από τον ΟΓΑ. Αυτό κάνει γνωστό, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης μιλώντας στο Agronews ένα 24ωρο πριν την ημερομηνία που είχε δοθεί από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.

Χάνεται όπως όλα δείχνουν και το… στοίχημα της 25ης Μαΐου για την έναρξη της πλατφόρμας του εξωδικαστικού των αγροτών, λόγω της μη βεβαίωσης των αγροτικών χρεών από τον ΟΓΑ. Αυτό κάνει γνωστό, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης μιλώντας στο Agronews ένα 24ωρο πριν την ημερομηνία που είχε δοθεί από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.

Ειδικότερα ο Φώτης Κουρμούσης ανέφερε στο Agronews: «προκειμένου να ανοίξει η πλατφόρμα του εξωδικαστικού θα πρέπει πρώτα να βεβαιώσει ο ΟΓΑ τα χρέη των αγροτών. Μας έχουν πει ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα αλλά μέχρι στιγμής η γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους δεν έχει κάποια νεότερη ενημέρωση σχετικά με το που βρίσκεται η διαδικασία».

Και προσθέτει: «Πάντως αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι όταν η υπηρεσία μας λάβει τα στοιχεία αυτά από τον ΟΓΑ η πλατφόρμα μπορεί να ανοίξει άμεσα».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά όσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι υπαχθούν στη ρύθμιση:
  • θα έχουν 100% διαγραφή τόκων
  • εφαρμογή του Νόμου 3259/2004 για τα πανωτόκια
  • και έως 60% διαγραφή κεφαλαίου κατά περίπτωση

Σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα της ρύθμισης, έχει ξεκαθαριστεί πως το οφειλόμενο ποσό, θα διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του δανείου που ελήφθη, σε σχέση με την εξασφάλιση του χρέους του και ιδίως των εμπραγμάτων ασφαλειών (υποθήκες, προσημειώσεις).

Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα ατομική περιουσιακή κατάσταση του κάθε ενδιαφερομένου όπως προκύπτει από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά του, με στόχο την βιώσιμη λύση της ρύθμισης και την ανταπόκριση της κάθε ξεχωριστής αίτησης στα ατομικά δεδομένα κάθε δανειολήπτη ξεχωριστά.

Πηγή: agronews.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες