25. Μαΐου 2019

Ημερίδα για τη μελισσοκομία και το περιβάλλον στην Αθήνα στις 19 Μαΐου

Το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας διοργανώνουν στις 19 Μαΐου, στην Αθήνα, ημερίδα με θέμα: «Μέλισσα & Περιβάλλον, Μελισσοκομία & Δασικά Οικοσυστήματα».

Ειδικότερα, η ημερίδα, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Νίκος Αντώνογλου, θα διεξαχθεί την 19η Μαΐου 2018, ημέρα Σάββατο, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο Πάρκο των Ιλισίων. Ώρα έναρξης 10.00 π.μ. (Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό).

Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας και της Βιοποικιλότητας.

Οι θεματικές ενότητες, οι οποίες θα αναπτυχθούν από ειδικούς επιστήμονες και δημόσιους λειτουργούς, θα είναι:

  • Η σχέση της μελιτοφόρας μέλισσας, αλλά και των άλλων μελισσοειδών στην διατήρηση και εμπλουτισμό της βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων, με έμφαση στα δασικά οικοσυστήματα
    Νομοθεσία και διαχείριση των δασών στην Ελλάδα
  • Ο ρόλος της μελιτοφόρας μέλισσας στη διατήρηση της ζωής και την ευζωία των ανθρώπινων κοινωνιών, μέσω της επικονίασης
  • Η παρουσία της μελισσοκομίας στην Ελλάδα δια μέσου των αιώνων και η επίδρασή της στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας.
  • Η άσκηση της μελισσοκομίας σε δασικά οικοσυστήματα: νομικό πλαίσιο, ιδιαιτερότητες, δράσεις και δυνατότητες ανάπτυξης.

Πηγή: agro24.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες