15. Φεβρουαρίου 2019

Με τις ενστάσεις η αναθεώρηση παραστατικών σε βιολογικά, κομφούζιο

Κατά τη διαδικασία των ενστάσεων θα μπορούν οι δικαιούχοι του μέτρου 10 «Βιολογικές Καλλιέργειες» και της δράσης 10.01.8 (Κομφούζιο) – σύμφωνα με έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ – να προχωρούν σε αναθεώρηση των παραστατικών δαπανών τους (εξόφλησης συναλλαγών).

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά το σχετικό έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που υπογράφει ο πρόεδρος του οργανισμού Αθανάσιος Καπρέλης: «Για τα μέτρα με βάση την έκταση του Π.Α.Α. 2014 -2020 (ενδεικτικά μέτρο 11 και δράση 10.01.8) σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τον οπτικό έλεγχο των παραστατικών ότι έχουν περιληφθεί στο αίτημα και μη επιλέξιμες δαπάνες (π.χ. μη επιλέξιμη για τη δράση καλλιέργεια, μη επιλέξιμη κατηγορία δαπάνης) οι οποίες δεν μπορούν να προσδιορισθούν, θα πρέπει να επιλέγεται στο πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει τα μέτρα το πεδίο Μη έγκυρο Παραστατικό, αναφέροντας παράλληλα στις παρατηρήσεις του εντύπου την αιτιολογία.

Κατά τη διαδικασία των ενδικοφανών προσφυγών θα δίνεται στο δικαιούχο η δυνατότητα αναθεώρησης του υποβαλλόμενου παραστατικού. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να προσδιορισθούν οι μη επιλέξιμες δαπάνες από τα αναγραφόμενα στα παραστατικά, αυτές λαμβάνονται υπόψη κατά τη συμπλήρωση των πεδίων ελέγχου».

Σε άλλο σημείο του σχετικού εγγράφου τονίζεται ότι η εξόφληση κάθε δαπάνης (τμηματική ή ολική), για να είναι επιλέξιμη, πρέπει να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της ισχύουσας κάθε φορά φορολογικής νομοθεσίας. Ειδικότερα: «στις περιπτώσεις όπου από τα ως άνω περιγραφόμενα στοιχεία και δικαιολογητικά για τις εξοφλήσεις με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής, δεν προκύπτουν σαφώς τα στοιχεία των αντισυμβαλλόμενων δύναται να ζητείται επιπλέον απόδειξη είσπραξης ή έγγραφο ισοδύναμης αποδεικτικής αξίας π.χ. βεβαίωση προμηθευτή περί εξόφλησης της συναλλαγής.

Για τα μέτρα με βάση την έκταση του Π.Α.Α. 2014 -2020 (ενδεικτικά μέτρο 11 και δράση 10.01.8) θα πρέπει να επιλέγεται στο πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει τα μέτρα αυτά το πεδίο “Μη έγκυρο Παραστατικό” αναφέροντας παράλληλα στις παρατηρήσεις του εντύπου την αιτιολογία. Κατά τη διαδικασία των ενδικοφανών προσφυγών θα δίνεται στο δικαιούχο η δυνατότητα αναθεώρησης του υποβαλλόμενου παραστατικού.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αποδεκτή η πληρωμή του προμηθευτή με τη χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής άλλων προσώπων πέραν του δικαιούχου της στήριξης, και σε περίπτωση δικαιούχου της στήριξης νομικού προσώπου ή συλλογικού σχήματος, με τη χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής άλλων προσώπων εκτός των περιπτώσεων 4.4 και 4.6 της παρούσας. Για την εξόφληση προμηθευτών, είναι αποδεκτή η χρήση κοινών λογαριασμών τους οποίους διατηρεί ο δικαιούχος της στήριξης»

Πηγή agronews.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες