25. Μαΐου 2019

Υποχρεωτική μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων από τη γεωργία κατά 30% μέχρι το 2030

Μέχρι το 2030, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από τις μεταφορές, τη γεωργία, τα κτίρια και τα απόβλητα θα πρέπει να μειωθούν κατά 30%. Επίσης κάθε αποψίλωση θα πρέπει να εξισορροπείται με τη φύτευση νέων δένδρων.

Αυτοί είναι οι στόχοι των δύο νέων ευρωπαϊκών κανονισμών τους οποίους υπερψήφισε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το νέο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο κατανέμει στην ουσία τους συνολικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δεσμευτικούς, εθνικούς στόχους για επιμέρους τομείς που δεν καλύπτονται από το σύστημα εμπορίας εκπομπών ρύπων της ΕΕ. Αυτοί είναι η γεωργία, οι μεταφορές, τα κτήρια και η διαχείριση των αποβλήτων, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 60% περίπου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ.

Οι μειώσεις των εκπομπών ρύπων θα συμβάλουν στην επίτευξη του ευρύτερου στόχου της ΕΕ για το 2030 ο οποίος αφορά όλους τους τομείς: Μείωση κατά 40% σε σύγκριση με τα επίπεδα ρύπων το 1990. Η ΕΕ έχει δεσμευθεί για αυτές τις μειώσεις στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή.

Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμφωνήσουμε σε έναν φιλόδοξο κανονισμό για την ευρωπαϊκή δράση για το κλίμα, παρά τις προσπάθειες πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να υπονομεύσουν τη φιλοδοξία αυτή

δήλωσε ο εισηγητής Ολλανδός ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων, Gerben-Jan Gerbrandy.

Η δασοκομία ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει και έναν δεύτερο κανονισμό με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την αύξηση του επιπέδου των εκπομπών που απορροφούν τα δάση.

Οι διατάξεις του κανονισμού προβλέπουν ότι οι χώρες της ΕΕ που κόβουν τα δάση θα πρέπει ως αντιστάθμισμα να φυτεύουν νέα δέντρα ή να βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα υπάρχοντα δάση, τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τους βοσκοτόπους, προκειμένου να εξασφαλίζουν την ισοδύναμη απορρόφηση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ο εισηγητής, Γερμανός ευρωβουλευτής με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Norbert Lins, δήλωσε τα εξής: «Το Κοινοβούλιο εργάστηκε για την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ ευελιξίας και συγκρίσιμων λογιστικών κανόνων για τα 28 κράτη μέλη. Είμαι πεπεισμένος ότι κατορθώσαμε να ενισχύσουμε τη βιοοικονομία. Με αυτή τη νομοθεσία στέλνουμε ένα μήνυμα ότι θέλουμε να συνεχίσουμε τη βιώσιμη διαχείριση των δασών μας.»

Πηγή: agro24.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες