22. Αυγούστου 2019

Εξαγωγές Νωπών Οπωροκηπευτικών

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών με την ζήτηση σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα & με υψηλές τιμές αλλά χωρίς την αναγκαία τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου με πρώτη ύλη με έντονο το φαινόμενο της διακίνησης ατυποποίητων προϊόντων κατ ευθεία από τον αγρό από “βαλκάνιους & Έλληνες εμπόρους” με μη προσφορά προϊόντων σε υγιείς φορείς που καλύπτουν μερικώς την υφιστάμενη ζήτηση από την ποικιλία Valencia στα πορτοκάλια χωρίς να έχει υπάρξει εξισορρόπηση και των τιμών.

Οι εξαγωγές ακτινιδίων συνεχίσθηκαν με καλή ροή. Οι μέχρι σήμερα ποσότητες εξαγωγών καταγράφουν για άλλη μια εβδομάδα ΡΕΚΟΡ όλων των εποχών με 132.555 τόνους έναντι 95470 πέρσι με την επισήμανση ότι η μέση τιμή πώλησης ανά κιλό είναι αυξημένη κατά 32% έναντι της περσινής και αναμένεται ότι μέχρι τέλος της εμπορικής περιόδου (30/9) θα επαναλαμβάνεται η υπέρβαση του .Το εκτιμώμενο ύψος των εξαγωγών με βάση αναμένεται να ανέλθει σε 150.000 τόνους.

Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων και οι εξαγωγές αγγουριών, αλλά και φραουλών και τοματών. Οι διαμορφούμενες τιμές είναι σταθερές.

Πηγή: agrocapital.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες