27. Ιουνίου 2019

Αποτελέσματα Νιτροποίησης: πάνω από τους μισούς βγαίνουν εκτός

Ένας στους τρεις θα μπουν στη Δράση 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του ΠΑΑ 2014-2020. Το Μέτρο της νιτροποίησης ενώ είχε αρχικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, οι 16 χιλιάδες αιτήσεις που υπέβαλαν οι αγρότες το φτάνουν στα 583 εκατομμύρια ευρώ. Άρα μεγάλος αριθμός αιτήσεων δεν θα γίνει δεκτός. Στο μεταξύ δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό στην «επικαιροποίηση» του Επιλέξιμου Φυτικού Κεφαλαίου που εξέδωσε το ΥπΑΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, έως τέλος της επόμενης εβδομάδος αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα της Δράσης σε προσωρινό πίνακα που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ, τα οποία μετά τις εντάσεις θα οριστικοποιηθούν. Σε διάστημα επτά ημερών μετά την έκδοση του προσωρινού πίνακα θα μπορούν να γίνουν προσφυγές. Φέτος εντάχθηκε και η 4η δράση που αφορά πατάτες, κηπευτικά, βαμβάκια, ενώ προστέθηκαν και τα δένδρα.

«Όσον αφορά την επικαιροποίηση του επιλέξιμου φυτικού κεφαλαίου που βγήκε στις 21 Μαρτίου 2018, στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ, αφορά στη διευκρίνιση κάποιων περιπτώσεων, όπως παραδείγματος χάριν στις ροδακινιές και τις βερικοκιές θεωρείτο αυτονόητο ότι εμπεριέχονται και οι ποικιλίες νεκταρινιάς» αναφέρουν στον ΑγροΤύπο πηγές από το ΥπΑΑΤ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρόσκληση:

Ο προσωρινός πίνακας αναρτάται στο ΠΣ και η ανάρτησή του ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ (www.minagric.gr), του ΠΑΑ (www.agrotikianaptixi.gr) και του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).

Παράλληλα, οι υποψήφιοι ενημερώνονται μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, για την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου και τους τρόπους πρόσβασής τους στον πίνακα.

Ο κάθε υποψήφιος μέσω της πρόσβασης που έχει στο ΠΣ, δύναται να λάβει αναλυτική πληροφόρηση για τα αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου επί της αίτησης στήριξης που υπέβαλε.

Όσον αφορά τις προσφυγές

Οι υποψήφιοι δύνανται να υποβάλλουν ενδικοφανή προσφυγή ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ), κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού πίνακα παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης, εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που αναφέρεται στον προσωρινό πίνακα.

Στην προσφυγή του, ο υποψήφιος οφείλει να αναφέρει αναλυτικά τους λόγους υποβολής της προσφυγής, καθώς και να επισυνάψει ηλεκτρονικά στο ΠΣ οποιοδήποτε επιπλέον δικαιολογητικό προκειμένου να αποδείξει το αληθές των λόγων του επί των λόγων απόρριψης της αίτησης στήριξής του ή των λόγω διαφοροποίησης της αίτησης στήριξής του κατόπιν διενέργειας του διοικητικού ελέγχου και να κινήσει τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση.

Πηγή: agrotypos.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες