17. Ιουνίου 2019

Αξιοποίηση της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής προβλέπει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μία όαση απασχόλησης νέων στα πρότυπα της αντίστοιχης που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στην Αλσατία της Γαλλίας, προτείνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή. Το συγκεκριμένο master plan, έχει ήδη κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία και προβλέπει όλα τα στάδια αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της Σχολής, από τη μεθοδολογία, τη χρηματοδότηση μέχρι και τους φορείς υλοποίησης του σχεδίου. Η κατάθεση του σχεδίου έγινε στα πλαίσια της πρόθεσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να παραχωρήσει την έκταση στους τοπικούς φορείς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής:

«Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και ένα σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή.

Η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή μπορεί να εξελιχθεί σε μια όαση επιχειρηματικότητας που θα αγγίζει όχι μόνο τον πρωτογενή τομέα, αλλά όλους τους παραγωγικούς τομείς, με επίκεντρο τους νέους και τους ανέργους. Η δράση μπορεί να έχει φορείς χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ, τα Προγράμματα Κοινωνικής Οικονομίας τα οποία πρόκειται να τρέξουν σύντομα από το αρμόδιο Υπουργείο, δίνοντας την προστιθέμενη αξία στην Θεσσαλία. Αυτό το εγχείρημα μπορεί να προχωρήσει με την συνένωση δυνάμεων γιατί είναι υπόθεση όλων. Υπουργείων, Περιφέρειας, Δήμου, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Επιμελητήρια, ΕΛΓΟ Δήμητρα κ.α.

Το σχέδιο έχει ως εξής:

ΟΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΝΕΩΝ

1.Αναγκαιότητα

Παρατηρείται αδυναμία τόσο των φορέων της Πολιτείας, όσο και των ιδιωτικών φορέων που ενεπλάκησαν σε δράσεις απασχόλησης να προβάλλουν βιώσιμες καλές πρακτικές, δοκιμασμένες εμπειρίες και έξυπνη τεχνογνωσία από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μ’ άλλα λόγια η Ελλάδα ούτε αντέγραψε ούτε αφομοίωσε καινοτομίες, λειτουργίες και δομές που σε άλλες χώρες έχουν οχυρωθεί θεσμικά από τη δεκαετία του 1960.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το θεσμικό πλαίσιο για τον Αγροτουρισμό, η εμπέδωση και η διάδοση της Κοινωνικής Οικονομίας, η τουριστική, μυθολογική και παραγωγική ανάδειξη του Πλούτου της ελληνικής Φύσης.

πλήρες κείμενο

Πηγή: thessaly.gov.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες