15. Δεκεμβρίου 2018 ΛΑΡΙΣΑ5°CΒΟΛΟΣ9°CΤΡΙΚΑΛΑ5°CΚΑΡΔΙΤΣΑ3°C

Την Παρασκευή τα λεφτά της συνδεδεμένης για το σκληρό σιτάρι

Στα 8,21 ευρώ το στρέμμα καθορίστηκε η τιμή συνδεδεμένης ενίσχυσης για το σκληρό σιτάρι, την οποία αναμένεται να δουν να έχει καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οι παραγωγοί από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, μαζί με τις συνδεδεμένες για ψυχανθή, καρπούς με κέλυφος και σπαράγγια. Η ενίσχυση για το σκληρό σιτάρι είναι μεγαλύτερη από την ενδεικτική τιμή των 4,8 ευρώ ανά στρέμμα, καθώς η επιλέξιμη έκταση καλλιέργειας σκληρού σίτου για το 2017 υπολείπεται της έκτασης αναφοράς των 2.500.000 στρεμμάτων. Θυμίζουμε ότι προϋπολογισμός για την συνδεδεμένη στο σκληρό σιτάρι το 2017 είναι στα 12 εκατ. ευρώ. Ύστερα από τον καθορισμό του ύψους συνδεδεμένης σκληρού σιταριού αναμένεται και η διαδικασία της πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ύστερα από τον καθορισμό του ύψους συνδεδεμένης σκληρού σιταριού αναμένεται και η διαδικασία της πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (πατήστε εδώ για να δείτε την απόφαση), η οποία θα ολοκηρωθεί την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, έτσι ώστε τα λεφτά να έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των αγροτών την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, για την Τράπεζα Πειραιώς. Στην περίπτωση που οι αγρότες έχουν λογαρισμούς στην Εθνική Τράπεζα ή στην Alpha Bank τα λεφτά θα τα δουν είτε το Σάββατο το απόγευμα είτε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Έτσι, την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, μαζί με τις συνδεδεμένες για ψυχανθή, καρπούς με κέλυφος και σπαράγγια, οι παραγωγοί θα έχουν λάβει το ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ανάλογα με τα στρέμματα καλλιέργειας.

Πηγή: agrotypos.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ




Newsletter


Κατηγορίες