15. Φεβρουαρίου 2019

Καθυστέρηση των υπόλοιπων δόσεων νέων αγροτών που μπήκαν στο πρόγραμμα το 2014

Η υποχρέωση των νέων γεωργών και κτηνοτρόφων ήταν να παρακολουθήσουν σεμινάρια ειδίκευσης, ανάλογα με την παραγωγική κατεύθυνση της εκμετάλλευσής τους και στη συνέχεια, με το αντίστοιχο πιστοποιητικό να κάνουν αίτηση για να εξοφληθούν από το πρόγραμμα, αλλά ακόμα δεν έχουν λάβει τη β΄ και γ΄ δόση του προγράμματος. Να θυμίσουμε ότι την προκαταβολή του πριμ την πήρανε στα τέλη του 2014 με αρχές του 2015.

Τα σεμινάρια, μετά από καθυστερήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ολοκληρώθηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος για τη φυτική παραγωγή μέσα στο καλοκαίρι του 2017 και έμεινε ένας αριθμός κτηνοτρόφων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την κατάρτισή τους μέσα στο Νοέμβριο. Από τις αρχές του Φλεβάρη του 2018, αναγνώστες νέοι αγρότες του Agro24 μας ρωτούν επανειλημμένα με το δίκιο τους πότε θα εξοφληθούν από το πρόγραμμα. Σε ερώτηση που απευθύναμε προς τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη, μας απάντησε ότι αρμόδιος για τις πληρωμές είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Το ίδιο ερώτημα απευθύναμε και σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά δεν δεν έχουμε ακόμα λάβει απάντηση.

Εν τω μεταξύ οι νέοι αγρότες ανησυχούν μήπως τα κονδύλια δεν φτάσουν, διότι «τρέχει» τώρα το νέο πρόγραμμα, με την προκήρυξη του 2017, το οποίο είχε περιορισμένο προϋπολογισμό και μεγάλο ενδιαφέρον από υποψηφίους, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός ως επιλαχόντες πάνω από 3.000 άτομα.

Ταυτόχρονα, ερώτηση κατέθεσαν τόσο για το παραπάνω θέμα όσο και για το πρόβλημα με τους επιλαχόντες νέους αγρότες της προκήρυξης του 2017, που έχουν μείνει σε εκκρεμμότητα, πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Κεντρική Μακεδονία, την περιφέρεια με τους περισσότερους επιλαχόντες που έχουν μείνει μέχρι στιγμής εκτός προγράμματος.

Πηγή: agro24.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες