16. Ιανουαρίου 2019

Μέχρι 75% μείωση τα μισθωμένα δικαιώματα της Φόρμας 6

Κουρεµένα σε ποσοστό έως και 75%, σε σύγκριση µε εκείνα που κατείχαν πριν τη µεταβίβαση αποδεικνύονται τελικά τα δικαιώµατα που έλαβαν από το Εθνικό Απόθεµα το 2017, όσοι παραγωγοί είχαν την ατυχία να τα εκµισθώσουν ολικά, συµπληρώνοντας την Φόρµα 6 από το 2009 έως το 2014.

Σηµειωτέον ότι το εν λόγω ποσό για βασική και πρασίνισµα των 55 ευρώ του 2017, µε την προβλεπόµενη διαδικασία της σύγκλισης, πρόκειται να κατέλθει κι άλλο, τόσο το 2018, όσο και το 2019, γεγονός που οδηγεί σε νέες απώλειες.

Υπενθυµίζεται ότι το πρόβληµα µε τα µισθωµένα δικαιώµατα αφορά περί τους 3.000 παραγωγούς, οι οποίοι µεταβίβασαν ολικά τα δικαιώµατα που κατείχαν από το 2009 ως το 2014, µε αποτέλεσµα στην κατανοµή του 2015, να εµφανιστούν ότι τα έχασαν, γιατί ο εκµισθωτής δεν είχε κάνει ΟΣ∆Ε το έτος αναφοράς, δηλαδή το 2013.

Η διαδικασία αυτή και το ενδεχόµενο απώλειας, όπως καταγγέλλουν µιλώντας στην εφημερίδα Agrenda από την Παναιγιάλειο Ένωση, δεν περιγράφονταν σε καµία από τις εγκυκλίους του ΟΠΕΚΕΠΕ, αιφνιδιάζοντας έτσι χιλιάδες παραγωγούς, αλλά και τους υπεύθυνους των πυλών ΟΣ∆Ε.

Η έκταση που πήρε το θέµα και οι απειλές για προσφυγή στην δικαιοσύνη, οδήγησε την Βάθη σε µερική, όπως αποδείχθηκε µε την τελευταία πληρωµή του τσεκ πριν από λίγες ηµέρες, αποκατάσταση της αδικίας.

Η σχετική απόφαση αναφέρει:

«γ. Γεωργοί, οι οποίοι πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις: 1) είχαν ενεργοποιήσει δικαιώµατα το έτος 2014 και ταυτόχρονα ήταν αποδέκτες αίτησης ενοικίασης δικαιωµάτων µε γη (µισθωτές), της οποίας οι αντισυµβαλλόµενοι µεταβιβαστές (εκµισθωτές γης και δικαιωµάτων) δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις χορήγησης δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης του άρθρου 24 του Καν (ΕΕ)1307/2013 το έτος ενίσχυσης 2015 και 2) κατέχουν το 2017 ∆ΒΕ, τα οποία τους χορηγήθηκαν το έτος 2015, χαµηλότερης µοναδιαίας αξίας από τον αντίστοιχο περιφερειακό µέσο όρο του εθνικού αποθέµατος 2017».

Πηγή: agronews.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες