19. Δεκεμβρίου 2018 ΛΑΡΙΣΑ2°CΒΟΛΟΣ3°CΤΡΙΚΑΛΑ0°CΚΑΡΔΙΤΣΑ1°C

Πανελλαδική πρωτιά στην απονομή διπλώματος σε τρακτέρ η Λάρισα

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο ο Νομός Λάρισας εμφανίζει τα λιγότερα ατυχήματα με γεωργικά μηχανήματα ανά την επικράτεια είναι και η εκπαίδευση και συμμετοχή των παραγωγών στα διάφορα σεμινάρια που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να τους απονείμει τα σχετικά διπλώματα.

Όπως προκύπτει από το αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας, της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – Περιφέρειας Θεσσαλίας μόνο φέτος δόθηκαν σε 900 παραγωγούς διπλώματα άδειας οδήγησης και χειρισμού αγροτικών μηχανημάτων, ενώ στην πλειοψηφία τους αυτά αφορούν τρακτέρ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΑΟΚ, Κώστα Καραθάνο (ο οποίος ουσιαστικά τρέχει μόνος του το πρόγραμμα σε συνεργασία με τους προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων), «οι παραγωγοί με τη σωστή ενημέρωση κατανοούν την αναγκαιότητα παρακολούθησης των σεμιναρίων και ότι ο στόχος των εξετάσεων που γίνονται δεν αφορά μόνο τους τροχονομικούς ελέγχους και τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων, αλλά τη σωματική τους ακεραιότητα. Επιπρόσθετα, πριν από τρία χρόνια ζητήσαμε κι έγινε δεκτό η κατοχή διπλώματος να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ασφαλίσει κάποιος το μηχάνημά του. Δίνουμε έμφαση όχι μόνο στην ικανότητα οδήγησης ενός γεωργικού ελκυστήρα, αλλά και στη σωστή γνώση του μηχανολογικού του εξοπλισμού. Οι εξετάσεις γίνονται σε μηνιαία βάση στα χωριά, όταν μαζεύονται αρκετοί ενδιαφερόμενοι και έχει τύχει να χαρακτηριστούν κάποιοι… μετεξεταστέοι».

Το κλιμάκιο που διενεργεί τις εξετάσεις αποτελείται από τρεις υπαλλήλους της ΔΑΟΚ και τον υποδιευθυντή της Αβερωφείου Σχολής, ενώ η ικανότητα χειρισμού κάθε μηχανήματος απαιτεί ξεχωριστή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προβλέπει στα 17 έτη ο ενδιαφερόμενος να δύναται να εξεταστεί για την απόκτηση διπλώματος και στα 21 χρόνια να εξεταστεί ως βοηθός χειριστή θεριζοαλωνιστικής μηχανής ή μηχανοδηγού βαμβακοσυλλεκτικής μηχανής, ενώ συνήθως το παράβολο στοιχίζει 15 ευρώ.

Πηγή: ypaithros.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες