21. Ιανουαρίου 2019

Μεγάλος Κίνδυνος για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων

Σοβαρές δυσλειτουργίες στην λειτουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων αγροτών καταγγέλλουν τα μέλη της διοίκησης Τάκης Τσικόπουλος, Χρήστος Σιδερόπουλος και Νίκος Νούλας, με επιστολή που απέστειλαν στο εποπτικό συμβούλιο της οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων τα μέλη της διοίκησης, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Χρήστο Σιδερόπουλος τονίζουν ότι: «το σοβαρότερο σημείο που θέλω να σας επισημάνω είναι ότι τυχαίως στις 26/12/2017 ανακάλυψα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για το συν/σμό, διοτι δεν κατέθεσαν στο σύστημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ως όφειλαν, τα οικονομικά στοιχεία του 2016 (Ισολογισμός, Αποτελέσματα Χρήσεως ), έκθεση ανεξάρτητου λογιστή και Υ/Δ του προέδρου περί καταβολής συνεταιριστικής μερίδας των εγγεγραμμένων μελών. Η προθεσμία λήγει στις 31/12/2017. Από εκτύπωση του καταλόγου των ενεργών συν/σμών από την ιστοσελίδα (www.minagric.gr) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποδεικνύεται ότι δεν αναγνωριζόμαστε προς το παρόν ως ενεργός συν/σμος. Σας επισυνάπτουμε μέρος απότην συγκεκριμένη κατάσταση».

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Κύριε Πρόεδρε,

Καταθέτουμε την παρούσα επιστολή στο τέλος της διαχειριστικής χρήσης 2017 , που δυστυχώς δράσεις και ενέργειες της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του συνεταιρισμού, έχουν οδηγήσει το συν/σμό σε επικίνδυνο τέλμα, έχει χαθεί η οικονομική του ανεξαρτησία και έχει προσβληθεί η ακεραιότητα του.

Απευθυνόμαστε σε σας κύριε Πρόεδρε γιατί βάσει του άρθρου 29 παραγρ. 6 του καταστατικού, έχετε την υποχρέωση του ελέγχου και της λειτουργίας του συν/σμού και κατά πόσο τηρούνται οι καταστατικές υποχρεώσεις όπως επίσης και η δική σας απόφαση να ελέγχετε κάθε μήνα τα οικονομικά αποτελέσματα και να κατατίθεται η έκθεση ελέγχου στο μηνιαίο Δ.Σ.

Συγκεκριμένα:

  • Δεν καταθέσατε εδώ και 6 μήνες την έκθεση ελέγχου όπως αποφασίσατε σε προηγούμενο Δ.Σ. του Εποπτικού Συμβουλίου
  • Βάσει του αρθρου 24 παραγρ.12(1) το Δ.Σ. συνεδριάζει υποχρεωτικά τουλάχιστον 1 φορά το μήνα. Από τις 2/6/2017 που άλλαξε η σύνθεση του Δ.Σ. στους 7 μήνες έγιναν 4 συνεδριάσεις , μεταξύ των οποίων η μια έγινε για κατανομή αξιωμάτων.
  • Ο Ισολογισμός του 2016 δεν έχει δοθεί από τον ΚοΒαλιώτη για έγκριση από το Δ.Σ. και το Εποπτικό.
  • Για το 2017 δεν μας δόθηκαν οικονομικά στοιχεία, ούτε συζητήθηκαν σε Δ.Σ. όσον αφορά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2017, παρόλο που έχουν ζητηθεί γραπτώς και με πρωτοκολλημένη αίτηση από τα 3 μέλη του Δ.Σ.-Σιδεροπουλο Χρήστο, Νούλα Νικόλαο και Τσικόπουλο Δημήτριο- .
  • Οι εργολάβοι του ΟΣΔΕ –Ντογκούλης Δημήτριος και Παπαδούλη Ευδοξία- όπως πολύ καλά γνωρίζετε, παράτυπα και παράνομα, ενήργησαν εις βάρος του Αγροτικού Συν/σμού τιμολογώντας στην εταιρεία τους δηλώσεις ΟΣΔΕ που ως το 2016 ανήκαν στο πελατολόγιο του Αγροτικού Συν/σμού, χωρίς να υπάρχει ουδεμία απόφαση, ουδεμία σύμβαση εκχώρησης δικαιωμάτων στη συγκεκριμένη προσωπική τους εταιρεία.
  • Έχει θιγεί το κύρος του αγροτικού συν/σμου με τις παράνομες και παράτυπες ενέργειες του Δ.Σ. που δεν έχει καταγγείλει ως σήμερα τους συγκεκριμένους εργολάβους.
  • Το σοβαρότερο σημείο που θέλω να σας επισημάνω είναι ότι τυχαίως στις 26/12/2017 ανακάλυψα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για το συν/σμό, διοτι δεν κατέθεσαν στο σύστημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , ως όφειλαν, τα οικονομικά στοιχεία του 2016 (Ισολογισμός, Αποτελέσματα Χρήσεως ), έκθεση ανεξάρτητου λογιστή και Υ/Δ του προέδρου περί καταβολής συνεταιριστικής μερίδας των εγγεγραμμένων μελών. Η προθεσμία λήγει στις 31/12/2017. Από εκτύπωση του καταλόγου των ενεργών συν/σμών από την ιστοσελίδα (www.minagric.gr)τοy Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποδεικνύεται ότι δεν αναγνωριζόμαστε προς το παρόν ως ενεργός συν/σμος. Σας επισυνάπτουμε μέρος απότην συγκεκριμένη κατάσταση.

Για όλους αυτούς τους λόγους , κύριε Δημητριάδη, σας ζητώ ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου να ενεργήσετε βάσει του καταστατικού, όπως πράττουμε αυτή τη στιγμή με την επιστολή μας αυτή την οποία και θα πρωτοκολλήσουμε.

ΛΑΡΙΣΑ 28/12/2017

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΝΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πηγή: agronews.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες