21. Ιανουαρίου 2019

Συμφωνία με μεταποιητές για τα απλήρωτα καπνά

Την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον των μεταποιητικών επιχειρήσεων για να αγοράσουν το σύνολο των καπνών εσοδείας 2016, που παραμένουν απλήρωτα στα χέρια των παραγωγών εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο συνάντησης με το Προεδρείο της Διεπαγγελματικής Καπνού.

Ο Βασίλης Κόκκαλης δεσμεύτηκε «να παρακολουθεί τις νομικές εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν συντομότερη πληρωμή των παραγωγών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, με το Προεδρείο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Καπνού. Από πλευράς Διεπαγγελματικής παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Μελενεκλής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Τζούμας, ο νομικός σύμβουλος των καπνοπαραγωγών κ. Ιωσήφ Καραδέδος, και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΔΟΑΚ.

Επίκεντρο της σημερινής συνάντησης υπήρξε η ενημέρωση του Υφυπουργού για τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά τα καπνά εσοδείας 2016, που παραμένουν απλήρωτα στα χέρια των παραγωγών. Συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση για την πρόσφατη τελική συμφωνία των παραγωγών με 4 από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις (ΚΑΒΕΞ-Νίκος Γλεούδης, Μισσιριάν, Ναξιάδης και ΣΕΚΕ) όπου απορροφάται το σύνολο της ποσότητας των καπνών κυριότητας των καπνοπαραγωγών εσοδείας 2016. Επίσης, ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε από τον νομικό σύμβουλο των καπνοπαραγωγών, για τις νομικές εξελίξεις και την πορεία της υπόθεσης.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός, ευχαρίστησε τις μεταποιητικές επιχειρήσεις για το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν το σύνολο των καπνών και δεσμεύτηκε να παρακολουθεί τις νομικές εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν συντομότερη πληρωμή των παραγωγών.

Κλείνοντας τα μέλη του Προεδρείου εξέφρασαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον του και τις πρωτοβουλίες για την επίλυση του όλου θέματος.

Πηγή: agronews.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες