21. Ιανουαρίου 2019

Με γραπτές συμβάσεις οι συναλλαγές των αγροτών

Κατοχυρώνεται και με νόμο το δικαίωμα των αγροτών να ζητήσουν γραπτή σύμβαση (εκτός από τη διαπραγμάτευση με μια ΜΜΕ) στις συναλλαγές τους με τους άλλους παράγοντες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το παραπάνω μέτρο εντάσσεται στην προσπάθεια της ΕΕ να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ισχύ των αγροτών στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό αρχικά θα επικαιροποιηθούν οι κανονισμοί για την κοινή οργάνωση της αγοράς (ΚΟΑ), όπως συμφωνήθηκε πρόσφατα στην ευρείας κλίμακας πρότασης του Omnibus. Αυτοί οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2018.

 

Οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία που προσδιορίστηκαν από το AMTF, όπου η δράση σε επίπεδο ΕΕ θα μπορούσε να βοηθήσει. Υπάρχουν ήδη κανόνες – τόσο εθελοντικοί όσο και υποχρεωτικοί – σχετικά με τέτοιες πρακτικές σε περίπου 20 διαφορετικά κράτη μέλη.

Η εκτίμηση των επιπτώσεων θα εξετάσει εάν και πώς η νομοθεσία της ΕΕ θα μπορούσε να συμπληρώσει και να ενισχύσει αυτούς τους εθνικούς κανόνες.

Πηγή: agronews.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες