24. Αυγούστου 2019

Τι γίνεται με το εμπάργκο – Ποιό το κονδύλι για τις αποζημιώσεις

Ουκ ολίγες φορές η Ημαθιώτικη γη έχει κάνει αναφορά σε αυτά τα 2 φλέγοντα ως τώρα άλυτα ζητήματα για τους ροδακινοπαραγωγούς.

Κοντεύοντας τους 5 μήνες από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις του Ιουλίου, με τους παραγωγούς να αγωνιούν και να συνεχίζουν να βιώνουν με αβεβαιότητα το θέμα αποζημίωσης της παραγωγής τους, καθώς και των ενισχύσεων λόγω των χαμηλών τιμών στα νεκταρίνια και επιτραπέζια ροδάκινα, έχοντας ελάχιστη και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία ενημέρωση από τους αρμόδιους, έρχονται στο φως πληροφορίες για αυτά τα δύο ζητήματα.

Αυτό που πρέπει να γίνει και είναι δίκαιο, είναι η αποζημίωση ΟΛΩΝ των παραγωγών που η παραγωγή τους έχει πληγεί από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου, διότι δεν ευθύνονται οι παραγωγοί για την καθυστέρηση που προέκυψε από τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο για το ότι δεν δύναται να υπάρξουν τώρα 100% ακριβείς δηλώσεις και εκτιµήσεις ζηµιάς.

Επίσης στο θέμα των ενισχύσεων λόγω των χαμηλών τιμών που προέκυψαν από το Ρωσικό εμπάργκο, δεν ευθύνονται οι παραγωγοί και έπρεπε ταχύτερα να κινηθούν οι διαδικασίες.

Πηγή: imathiotikigi.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες