21. Ιανουαρίου 2019

5η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στους Γόννους

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου διοργανώνεται η 5η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στο Δήμο Τεμπών. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου Γόννων στην πλατεία του χωριού.

Το Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα θα υπάρξει ημερίδα για τους αγρότες στην αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου ενώ την Κυριακή 26 του μήνα στις 12:00 μ. θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση με πολιτιστικές εκδηλώσεις στην αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα προβολής από τους τοπικούς φορείς, τους συνεταιρισμούς, τους επαγγελματίες και παραγωγούς καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η ελιά και το λάδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Παράλληλα θα προσφέρονται διάφορα εδέσματα από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γόννων καθώς και απο την σχολή ΕΠΑΣ -ΟΑΕΔ μαθητείας Λάρισας (τμήμα μαγειρικής τέχνης.)

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 07:00 το απόγευμα.

  • Δρ Τσαντήλας Χρήστος Γεωπόνος – ερευνητής-Διευθυντής Ινστιτούτου βιομηχανικών και κτηνοτροφικών φυτών Λάρισας του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ. « Επίδραση των πυρκαγιών στο έδαφος»
  • Δρ Δημήτριος Σταυρίδης Προϊσταμενος Τμήματος ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικου Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασίας στην Ελιά»
  •  Χαρουντάκης Ιωάννης Γεωπόνος- «Το κυκλωκόνιο της Ελιάς»
  • ΜSc. Αθανάσιος Λιάκατας Γεωπόνος- Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικου Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Η Συνταγογράφηση στο πλαίσιο της Εμπορίας Γεωγραφικών Φαρμάκων»
  • MSc. Βασιλική Παπατζέλου Γεωπόνος- Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ΔΑΟΚ Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλιάς «Ομάδες Παραγωγών και Ελαιοκομικό μητρώο»
Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 12:00
  • Έναρξη εκδήλωσης
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτου
  • Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστού
  • Χαιρετισμοί επισήμων
  • Ομιλία «Ή καλλιέργεια της ελιάς στο Δήμο μας» απο τον Προϊστάμενο του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών κ.Σπυρίδων Μπετχαβέ. Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων.

 

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΓΟΝΝΟΙ

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες