25. Μαΐου 2019

Οδηγίες για την Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία στην ελιά

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οδηγίες ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας της καλλιέργειας της ελιάς.

Η εφαρμογή των Γενικών Αρχών Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας (παράρτημα Δ΄ του Ν4036/2012) είναι υποχρεωτική από όλους τους επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων από 01-1-2014.

Οι Γενικές Αρχές Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας όπως εξειδικεύονται στις οδηγίες καθίστανται υποχρεωτικές και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από όλους τους φορείς που εμπλέκονται με την φυτοπροστασία των καλλιεργειών, καθώς και την σύνταξη και την εφαρμογή προτύπων και προγραμμάτων αυτών.

Σημειώνεται πως οποιοδήποτε πρότυπο, μετά την ανάρτηση των οδηγιών, πρέπει κατ’ ελάχιστο να είναι σύμφωνο με τα αναφερόμενα στην στήλη «ΕΦΑΡΜΟΓΗ/ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ».

Πηγή: agro24.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες