26. Μαΐου 2019

Άμεσες αποζημιώσεις και ενισχύσεις στους αγρότες ζητά ο Κατσιαντώνης

Εισακούστηκε για ακόμη μία φορά ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, που μερίμνησε άμεσα μετά τις καταστροφές σε σοδειές στη Λυγαριά Τυρνάβου, την Κοιλάδα και τα Φάρσαλα και απαίτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, άμεσες παρεμβάσεις για αποζημιώσεις στους πληγέντες μέσα από επείγουσες διαδικασίες, αλλά και ανακουφιστικά μέτρα ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί τον πρωταγωνιστή των όποιων θετικών εξελίξεων για τη χώρα μας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε το Βουλευτή Λάρισας, για την εξέλιξη των εκτιμήσεων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, διαβεβαιώνοντας τον όπως ζήτησε και ο ίδιος ο Γιώργος Κατσιαντώνης, ότι τα πορίσματα του έμπειρου γεωτεχνικού προσωπικού, θα είναι αξιόπιστα και δίκαια για τους παραγωγούς, και θα εκφράζουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την απώλεια εισοδήματος τους.

Συμφωνώντας με το επείγον της κατάστασης που του μετέφερε ο Βουλευτής Λάρισας και που έχει να κάνει με την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκτιμήσεων σε χρόνο επίκαιρο για κάθε καλλιέργεια, προκειμένου να κρατηθούν «όρθιοι» αγρότες και κτηνοτρόφοι, ο Βαγγέλης Απόστόλου του γνωστοποίησε ότι ο ΕΛ.Γ.Α έχει προχωρήσει στη στελέχωση των υποκαταστημάτων του, συμπεριλαμβανομένου και της Λάρισας με την πρόσληψη 200 γεωτεχνικών.

Ο Βουλευτής Λάρισας είχε ζητήσει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης σε αγρότες και κτηνοτρόφους λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι «κάθε κίνηση απαξίωσης των προβλημάτων από την Πολιτεία που στοχεύει στον αφανισμό των μικροκαλλιεργητών, θα αποτελέσει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, αφού η μηδενική συγκομιδή θα στρέψει την αγορά σε εισαγωγές προϊόντων με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση εσόδων και την αύξηση εξόδων, σε ένα νομό που κατέχει κυρίαρχη θέση στην παραγωγή αγροκτηνοτροφικών προϊόντων».

Πηγή: ifarsala.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες