26. Αυγούστου 2019

Το εντομοκτόνο Roundup​ της Monsanto απαγορεύτηκε από την ΕΕ μέχρι το 2022

Η πρόταση της Κομισιόν για να ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας του εντομοκτόνου Roundup​ της Monsanto απορρίφθηκε αρχικά από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Η Ελλάδα ήταν μια από τις χώρες που καταψήφισαν την πρόταση της Κομισιόν.

Στις 23 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 355 ψήφους υπέρ, 204 κατά και 111 αποχές, υιοθέτησε νομοθετικό ψήφισμα το οποίο ζητά την πλήρη απαγόρευση της χρήσης της γλυφοσάτης σε οικιακά προϊόντα και την απαγόρευσή της στον γεωργικό τομέα έως το τέλος του 2022.

Είχε προηγηθεί Πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης και συγκέντρωσης υπογραφών με το αίτημα STOP CLYPHOSATE, την οποία οι Φίλοι της Φύσης υιοθέτησαν και την πρόβαλαν στην Ελλάδα. Η εκστρατεία συγκέντρωσε 1,3 εκατομμύρια υπογραφές σε πέντε μόνο μήνες. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν 1.000 υπογραφές.

Πηγή: Φίλοι της Φύσης

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες