19. Απριλίου 2019

Γιαούρτι: το βοήθημα για το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Διάφορες μελέτες που έγιναν στην Ιαπωνία, στην Ιταλία και στην Ελβετία υποστηρίζουν ότι το γιαούρτι μπορεί να αντιμετωπίζει όλες τις λοιμώξεις, όχι μόνο με την αντιβιοτική του δράση – σκοτώνοντας επί τόπου τα μικρόβια – αλλά βελτιώνοντας επίσης τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στις απειλές.

Η αναγνώριση ότι οι διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων και των φαρμάκων, καθιστούν το σώμα καλύτερα εξοπλισμένο ενάντια στις ασθένειες αποτελεί νέο σύνορο. Στη θεραπεία του καρκίνου, τέτοιοι νέοι παράγοντες ονομάζονται βιολογικοί τροποποιητές, οι οποίοι διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ή το κάνουν αποτελεσματικότερο.

Βελτίωση του ανοσοποιητικού

Σύμφωνα με τον ανοσολόγο του Πανεπιστημίου της Ρώμης δρ. DeSimone, ορισμένοι γαλακτοβάκιλλοι του γιαουρτιού χρησιμοποιούνται ήδη στην Ιαπωνία ως φάρμακα για την καλύτερη λειτουργεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε ορισμένες εργαστηριακές μελέτες του πάνω στα αιμοκύτταρα ποντικιών και ανθρώπων οι οποίες δημοσιεύτηκαν το 1985, ανακάλυψε ότι το γιαούρτι αυξάνει σημαντικά την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να παράγει αντισώματα και άλλους παράγοντες καταπολέμησης των λοιμόξεων.

Όταν προστέθηκε στη διατροφή τους το γιαούρτι, μέσα σε 15 μέρες τα ποντίκια παρουσίασαν βελτίωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας τόσο στην πεπτική περιοχή όσο και στο αίμα τους. Αυτή η διπλή αντίδραση δείχνει ότι το γιαούρτι επηρεάζει όχι μόνο τις εντερικές λοιμώξεις αλλά και τις λοιμώξεις σε όλο το σώμα.

Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνου μαστού και παχέος εντέρου

Ο παράγοντας μακροζωίας του γιαουρτιού μπορεί επίσης να συνδέεται και με το γεγονός ότι τα συστατικά του καταπολεμούν τον καρκίνο. Μέσα από έρευνες που συνέκριναν τη διατροφή δύο ομάδων γυναικών με καρκίνο μαστού κα άλλες χωρίς, εντοπίστηκε μια σημαντική διαφορά στη διατροφή τους: οι γυναίκες με το μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο μαστού έτρωγαν συχνά γιαούρτι και ο κίνδυνος μειωνόταν περισσότερο με την αύξηση της κατανάλωσής του.

Οι Φινλανδοί που ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε κρέας, λίπη και πρωτεϊνες και χαμηκή σε ίνες θα έπρεπε να παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά καρκίνου παχέος εντέρου. Ωστόσο, η πιθανότητα καρκίνου στο παχύ έντερο είναι εξαιρετικά μικρή στη Φινλανδία και αυτό γιατί η διατροφή τους περιλαμβάνει επίσης πολλά γαλακτοκομικά προϊόταν, ειδικά γιαούρτι.

Ένα σχόλιο

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες