26. Αυγούστου 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων στην Κομοτηνή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί κτηνοτρόφοι από ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, έδρα της Περιφέρειας.

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν 8 κτηνοτροφικοί σύλλογοι από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τον μικρό αριθμό δικαιούχων ενίσχυσης κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα 2017, θέμα που κατήγγειλαν σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, όπως εξηγούν, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα (έντονες χιονοπτώσεις και τον ολικό παγετό για μεγάλο χρονικό διάστημα) ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ τη στήριξη των κτηνοτρόφων που επλήγησαν. Αποφασίστηκε ότι οι κτηνοτρόφοι που πληρούν τους όρους επιλεξιμότητας για την ενίσχυση αυτή είναι 1.650.

Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ. «Το μικρό αυτό νούμερο δικαιούχων προκύπτει από τους όρους που έθεσε το ΥΠΑΑΤ, δηλαδή οι περιοχές που επλήγησαν να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μόνο για τα αιγοπρόβατα και οι εκμεταλλεύσεις αυτές να είναι δηλωμένες ως αγελαίες. Η δικαιολογία για τους όρους αυτούς είναι ότι το διαθέσιμο ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που θα χρειαζόταν για να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που πραγματικά είχαν πληγεί.»

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες