26. Ιουνίου 2019

Τι ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Κ.Αγοραστός

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επέδωσε στον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα αναλυτικό υπόμνημα με τα αναγκαία έργα και παρεμβάσεις και ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των κυβερνητικών εξαγγελιών

Κ. Αγοραστός: «Για να έχει το συνέδριο αντίκρισμα πρέπει τα λόγια να γίνουν πράξεις, οι δεσμεύσεις να υλοποιηθούν, τα προβλήματα να λυθούν, τα έργα να προχωρήσουν».

«Πλέον και άνθρωποι μέσης ηλικίας, οικογενειάρχες, ακολουθούν τους νέους στο δρόμο της ξενιτιάς για να εργαστούν. Καθημερινή μου έγνοια μία: «Δουλειές, δουλειές, δουλειές»

Δεν δείχνει σοβαρή παρέμβαση και δεν συνιστά λύση να εξαγγέλλονται έργα νερού για τα οποία μόνο οι μελέτες θα χρειαστούν πέντε χρόνια να ολοκληρωθούν. Χωρίς αποφασιστική σύγκρουση με αυτή την παραλυτική συνθήκη ενός κεντρικού κράτους απαγορεύσεων, με ασφυκτικό έλεγχο επί των πάντων, η χώρα μας δεν μπορεί να υπερβεί την κρίση. Δεν μπορεί να βάζουμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο ίδιο τσουβάλι. Οι εξαγωγές φρέσκων φρούτων επί θητείας αιρετής Περιφέρειας αυξήθηκαν στη Θεσσαλία κατά 500%. Προφανώς αυτό δεν το κατάφεραν επιχειρηματίες και παραγωγοί από τον… καναπέ τους.

«Η Θεσσαλία είναι στην ουσία είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας. Είναι ιδιαίτερη αναπτυγμένη τουριστικά περιλαμβάνοντας μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία και τους δημοφιλέστερους προορισμούς στη χώρα μας, έχει εξαιρετικές μεταποιητικές μονάδες, σημαντικό τομέα υπηρεσιών ιδίως στην υγεία, υψηλοτάτου επιπέδου επιστημονικό προσωπικό με αξιόλογο ερευνητικό κέντρο κυρίως στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ.

Η τοπική οικονομία θα έλεγα σε γενικές γραμμές ότι είναι σε φάση μετάβασης προς ένα νέο μοντέλο με βασικό χαρακτηριστικό την εξωστρέφεια και διατηρώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, την ποιότητα, την παράδοση, την ασύγκριτη γεύση όσον αφορά τα προϊόντα διατροφής. Παντού στη Θεσσαλία, σε μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις, στον τουρισμό και τον αγροτοδιατροφικό τομέα, υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι,  με καινοτόμες ιδέες, με αυτοπεποίθηση, με όραμα για το μέλλον τους και αγάπη για τον τόπο μας.

Οι άνθρωποι, αυτό είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλίας. Όμως, χρειάζονται το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσουν πραγματικά να μεγαλουργήσουν:
  • Σύγχρονες υποδομές – με δημόσιο έλεγχο σε όποιες είναι στρατηγικού χαρακτήρα.
  • Κράτος που να μην είναι εμπόδιο.
  • Σταθερότητα στην οικονομική – και κυρίως στη φορολογική – πολιτική.
  • Φορολογικούς συντελεστές και ασφαλιστικές εισφορές που όχι μόνο να μην καθιστούν απαγορευτική την δημιουργία και την αύξηση του εισοδήματος αλλά ακριβώς το αντίθετο: να είναι κίνητρο για αύξηση του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας.
  • Ταχεία απονομή δικαιοσύνης.
  • Επίλυση των προβλημάτων με τις χρήσεις γης και τη χωροταξία – τεράστιο θέμα.
  • Καθαρούς κανόνες στον ανταγωνισμό.»

Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ.

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες