22. Αυγούστου 2019

Έργα 600 εκατ. ευρώ σταματούν τον Αχελώο

Πολύ σημαντικά κονδύλια, που ενδεχομένως να ξεπεράσουν και το μισό δισεκατομμύριο ευρώ φαίνεται ότι σκοπεύει να διαθέσει η κυβέρνηση την επόμενη περίοδο μέσω ΕΣΠΑ, για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων υδατικών έργων στη Θεσσαλία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος επισκέφθηκε χθες τους δήμους Φαρκαδόνας και Πύλης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων στη χώρα, ενώ νωρίτεραείχε επισκεφθεί και το δήμο Κιλελέρ. Εξήγησε ότι οι διαδικασίες πρέπει να τρέξουν και το σχέδιο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων μέσω ΕΣΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο προέταξε την κατασκευή φραγμάτων (τεσσάρων για την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων), ώστε να εξοικονομηθεί νερό για την άρδευση και την ύδρευση.

Στο ίδιο πλαίσιο ο υπουργός εξήγησε ότι, δεδομένης της έλλειψης χρόνου δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση «να ρισκάρει το μέλλον της χώρας με καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν, είτε με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είτε με αντιδικίες με τους Αιτωλοακαρνάνες, σε ό,τι αφορά το έργο εκτροπής του Αχελώου». Εξάλλου, πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χρηματοδοτεί τον Αχελώου διότι θεωρεί το έργο έξω από τη στρατηγική της.

Αξίζει να αναφέρουμε το εύστοχο σχόλιο από το trikalanews.gr

Τι άλλαξε μέσα σε λίγες μέρες;

Προφανώς και δεν άλλαξε τίποτα. Υπάρχει ένα Υπουργείο Περιβάλλοντος χωρίς καμιά πολιτική και που απλά άγεται και φέρεται ανάλογα των …αντιδράσεων που συναντά.

Για την υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου τα …συμφέροντα εντός ΣΥΡΙΖΑ και …Αιτωλοακαρνανίας κυριάρχησαν έναντι λειτουργίας έργου με πακτωλό εκατομμύριων που δαπανήθηκαν από την τσέπη των Ελλήνων που δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει όσο ο τόπος κυβερνάται την τελευταία …40ετία από …κωλοτούμπηδες χωρίς καμιά σοβαρότητα.

Τώρα ξαφνικά και όχι πριν λίγο καιρό ο κ. Φάμελλος …θυμήθηκε τις … αντιδράσεις (ωμά συμφέροντα) που υπάρχουν για την εκτροπή του Αχελώου και μίλησε για εκτροπή «η οποία θα τεθεί εκ νέου εν αμφιβόλω τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Πηγή: Ελευθερία & thessaliatv.gr

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες