26. Ιουνίου 2019

Περισσότερες εκτάσεις για τους κτηνοτρόφους με τους δασικούς χάρτες

«Με την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών οι παραγωγοί μας θα γίνουν κύριοι της γης τους. Το τονίζω ότι ούτε ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης γης δεν θα χαθεί. Ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι θα κερδίσουν πολύ περισσότερες εκτάσεις» διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, από το βήμα της 2ης Παράλληλης Πρωινής Συνεδρίας με θέμα «Τουρισμός, Απασχόληση και Ανάπτυξη της Υπαίθρου», στο πλαίσιο του 3ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συνομιλητές στο πάνελ ήταν επίσης η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του αν. υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη, έχει ως εξής:

Καλημέρα σε όλες και όλους.

Χαίρομαι που είμαι σήμερα μαζί σας στην αγαπημένη μας Κρήτη, που όπως ανέφερε χθες ο αντιπρόεδρος μας, είναι ένα βήμα μπροστά από την υπόλοιπη χώρα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

Η χώρα μας, φίλες και φίλοι γυρίζει πλέον σελίδα:

Η ανεργία μειώνεται. Ίσως κάποιες και κάποιοι επιχειρούν να θολώσουν αυτό το τεράστιας σημασίας γεγονός, λέγοντας, ότι μειώνεται επειδή φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό ή ότι μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας. Για να καθαρίσουμε λοιπόν το τοπίο, ας μην μιλήσουμε για ανεργία, αλλά για απασχόληση: Το γεγονός είναι ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των απασχολουμένων, όχι μόνο στην μερική απασχόληση, αλλά και στην πλήρη απασχόληση.

Γεγονός δεύτερο: Για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια αυξάνεται η βιομηχανική παραγωγή και η αγροτική παραγωγή.

Γεγονός τρίτο: οι άμεσες ξένες επενδύσεις αγγίζουν τα προ κρίσης επίπεδα.

Τα γεγονότα αυτά δεν χρήζουν κατά την γνώμη μου θριαμβολογίες για δύο σημαντικούς λόγους:

-Η χώρα υπέστη τόσο μεγάλη καταστροφή από το 2008 μέχρι σήμερα, που ακόμα και η μεγαλύτερη επιτυχία δεν σημαίνει ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν βρίσκονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


agrothessalynews.gr

Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αγρότες & κτηνοτρόφους, συλλόγους & συνεταιρισμούς, τον πρωτογενή & όλους τους εμπλεκόμενους τομείς της Θεσσαλίας και την Ελληνική επιχειρηματικότητα & τις θέσεις εργασίας του τόπου μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Newsletter


Κατηγορίες